Društvo

Humanitarna akcija: Njihov osmijeh vrijedi više

„Najveća omladinska humanitarna akcija „Njihov osmijeh vrijedi više“ prerasta u dugu tradiciju, zato i ove godine studenti, u saradnji sa učenicima srednjih i osnovnih škola kreću na dobro poznato i omiljeno proljećno putovanje“, saopštili su organizatori pomenute akcije.
Humanitarna akcija: Njihov osmijeh vrijedi više
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode organizatori, s obzirom da se akcija održava već jedanaestu godinu za redom i da je svake godine sve veći broj učesnika, ove godine je napravljen novi koncept.

„Sve ustanove, koje učestvuju u humanitarnoj akciji, su dobile specifikacije sa tačno određenim artiklima koje je potrebno nabaviti. Ne gubeći osjećaj za dugogodišnju tradiciju prikupljanje slatkiša će biti organizovano 7. aprila 2015. godine na ulazu ispred Ekonomskog fakulteta u Podgorici, gdje će se ulazak na fakultet „naplaćivati“ makar jednim slatkišem za mališane iz dječijeg doma „Mladost““, navode organizatori.

Posjeta štićenicima Doma u Bijeloj planirana je za 11. april 2015. godine kada će veliki broj studenata biti u prilici da se druži sa djecom iz Doma. Za mališane iz Bijele će tradicionalno biti organizovan hepening, na kojem će učešće imati veliki broj javnih ličnosti sa domaće scene i iz regiona. Među njima su: Bane Nedović, Marko Prentić, Nina Žižić, Bane Lalić, Niggor, Mladen Lukić, Krstinja Matanović (Pinkove zvezde) i Jovan Aleksić ( Pinkove zvezdice), Aleksandar Šuković, Đuro Franeta, Jelena Ćetković iz Audicije, Dragan Marinković Maca, Božo Bulatović, glumica Dragana Dabović i mnogi drugi.

„Budite i vi dio ekipe koja zajedničkim koracima mijenja pogled na svijet! Nekada je dovoljan samo osmijeh, pun vjere i nade za neke nove i bolje dane!“, poruka je organizatora omladinske humanitarne akcije.

Portal Analitika