Politika

RASTODER: Na referendumu bi se odlučivalo o već odlučenom

Prioritet Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) jeste uspostavljanje vertikalne i horizontalne infrastrukture na terenu, s obzirom na prepoznatu i probuđenu energiju za promjenama. U tom smislu, kredibilna alternativa postaje naša primarna obaveza, rekao je u intervjuu za Dan Šerbo Rastoder, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.
RASTODER: Na referendumu bi se odlučivalo o već odlučenom
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Partneri se objedinjuju na principima, a ne na parolama i emocijama. Ujedinjena reformska akcija promoviše principe koji su opštepoznati i dovoljno vrijedni da ne odbacuju bilo koga“, istakao je Rastoder, odgovarajući na pitanje koga vidi kao potencijalnog partnera u opoziciji.

On je mišljenja da je pitanje „za“ i „protiv“ NATO isforsirano i vještački nametnuto pitanje.

„Besmisleno je odgovarati na nešto za šta vas niko ne pita? Opozicija je nasjela na potrebu dijela elite da se stranim partnerima „proda kao jedini garant ulaska u NATO“, kao da je to stvar politike, a ne zdravog razuma. Naime, ukoliko ne želite da ostanete „crna rupa“ u Evropi vi nemate alternativu. Iz tih razloga referendum mi je prihvatljiv kao demokratska forma odlučivanja, ali nijesam siguran da se u ovom slučaju ne bi odlučivalo o „već odlučenom“. Zato pozivanje na referendum može biti i alibi onima koji ne žele da vide očigledno, kao što je protivljenje „referendumu“ ključni dokaz za tezu da ovo nije političko pitanje“, objasnio je Rastoder.

Izvor; Dan; foto: cdm.me

Portal Analitika