Fudbal

Udarne vijesti svjetski medija prekid meča u Podgorici

Kada Dajli Mejl, jedan od najtiražnijih listova u Britaniji, tekst o prekidu meča Crna Gora - Rusija započne naslovom ,,Užas u Crnoj Gori“, pa ga još postavi kao udarnu vijest na jednom od najčitanijih portala planete, onda je jasno kakvu smo sliku poslali svijetu.
Udarne vijesti svjetski medija prekid meča u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

,,Mayhem in Montenegro“ - je naslov teksta u kojem se, kroz detaljnu foto-priču, izvješava o zdravstvenom stanju ruskog golmana Akinfejeva nakon što ga je pogodila baklja u glavu, zatim tučama navijača, oba prekida, kontroverzama koje su pratile meč. A tekst je i 24 časa nakon kraja meča u Podgorici bio glavna vijest, uz trijumf engleske reprezentacije nad Litvanijom. Slična je i reakcija na sajtu BBC-ja. Fotografija Igora Akinfeeva na nosilima obišla je svijet, a novinarima BBC-ja je bila bitna izjava Kapela da se meč nije smio nastavljati nakon prvog prekida.

Najtiražniji švedski list ,,Aftonbladet“ je više prostora posvetio izvještaju meča u Podgorici nego pobjedi Švedske nad Moldavijom uz dva gola Zlatana Ibrahimovića. Uz naslov ,,Veliki skandal“ i podnaslov: ,,Meč je morao biti odmah prekinut“. Novinar švedskog lista čak je prokomentarisao da je ,,Švedska imala sreće, jer su se igrači, navijači, reprezentacija i novinari bezbjedni vratili kući nakon meča u Podgorici prošle godine“.

I najtiražniji evropski list, njemački Bild, izvijestio je o incidentu u Podgorici kao glavnoj sportskoj vijesti. U fokusu je prije svega bilo zdravstveno stanje golmana Igora Akinfeeva, o čijem se oporavku pisalo iz minuta u minut, tokom i nakon utakmice.

Najtiražniji španski list, madridska Marka, je podjednak prostor na svom sajtu posvetila meču u Podgorici i trijumfu Španije nad Ukrajinom (1:0). Nakon meča, više je vijesti objavljeno o prekidu utakmice protiv Rusije, nego o prvom golu Alvara Morate za reprezenraciju ,,furije“, u do sada najbitnijem meču u kvalifikacijama.

Milanska Gazeta delo sport sa posebnom pažnjom prenijela je izjavu našeg napadača Stevana Jovetića, koji je kritikovao igrače Rusije, riječima da su jedva čekali razlog da se meč prekine. Takođe, prenesena je izjava generalnog sekretara FSCG Momira Đurđevca, koji je navijače nazvao licemjerima i varvarima.

(Pobjeda, Arena)

Portal Analitika