Fudbal

Omladinci neriješeno sa Portugalom

Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je rezultatom 1:1 u prijeteljskom meču sa selekcijom Portugala.
Omladinci neriješeno sa Portugalom
Portal AnalitikaIzvor

Naši omladinci prikazali su dobru igru na današnjem susretu koji je odigran u Vandeš Navasu u duelu sa izuzetno jakim protivnikom. “Sokolići” su u meču bez velikog broja prilika uspjeli da iskoriste jednu priliku na početku drugog dijela i zatresu mrežu rivala koji će, kao i naša selekcija, krajem maja učestvovati u elitnoj rundi kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme pripalo je Portugalcima, koji su uspjeli da iskoriste jedinu priliku viđenu za 45. minuta. Prednost domaćinu donio je Dalsio Gomeš udarcem sa 14 metara u 39. minutu.

Naši omladinci iskoristili su prvu priliku u drugom dijelu susreta i došli do izjednačenja.  U petom minutu nastavka odličan kontranapad koji je predvodio Stefan Vukčević u pogodak za izjednačenje pretovrio je Mihailo Perović rutinskim udarcem sa sedam metara od protivničkog gola.

Portugal je u finišu susreta imao priliku da dođe do pobjede, ali je Šarkić odličnom intervencijom zaustavio udarac Silve.

- Bez obzira što se radi o prijateljskom meču ovo je rezultat vrijedan pažnje, jer smo igrali protiv reprezentacije čiji su igrači besprekorno pripremljeni kako na fizičkom tako i na tehničko-taktičkom planu. Rezultat je bitan iz razloga što su ovo posljednje provjere pred elitnu rundu kvalifkacija pa je bitno da se nastavio niz uspješnh rezultata koje postiže ova selekcija ali i zbog samopouzdanja igrača. U meč smo ušli kao da je takmičarski, tako da nismo ni mnogo mijenjali. Važno je da su igrači pokazali karakte nakon primljenog pogotka, nastavili odlično u igraju u polju što je rezultiralo zasluženim izjednačenjem u drugom dijelu. Vukčević je zbog povrede odigrao samo nekoliko minuta, dok Cmiljanić nije igrao jer je prije dva dana igrao meč za mladu reprezentaciju, pa će njih dvojica igrati u drugom susretu koji je na programu za dva dana, rekao je Miljenović.

Isti rivali odmjeriće snage za dva dana u mjestu Marfa sa početkom u 15.00 časova.

Portugal – Crna Gora 1:1

Vandeš Navas, stadion Inž. Mario Mendeš.

Sudija: Dijaz Goržao (Portugal).

Strijelci
1:0 – Dalsio Gomeš 39
1:1 – Perović 49

Portugal: Žoel Pereira, Žorž Silva (Fernando Fonseka), Ruben Dijaz, Paulo Enrike, Žilson Košta (Renato Sančes), Pedro Rodrigez (Andre Horta), Alešsandre Silva, Ruben Maćedo (Serhio Ribeiro), Ivanildo Fernandeš, Dalsio Gomeš, Žil Dijaz (Rui Moreira). 

Crna Gora: Matija Šarkić, Dragan Grivić, Stefan Vukčević, Marko Banović, Nicola Nilović, Oliver Šarkić, Luka Maraš (Andrija Vukčević), Momčilo Rašo, Stefan Milošević (Mihailo Perović), Filip Kukuličić (Anđelo Rudović), Dejan Kotorac (Stefan Lončar). 

Portal Analitika