Politika

GO PZP: Sve antirežimske partije da se okupe oko DF-a

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora PZP- a su predstavnici partije u Predsjedništvu Demokratskog fronta informisali članove najvećeg stranačkog organa o posljednjim dešavanjima u DF-u i o implementaciji „Manifesta političkog djelovanja PzP u uslovima političke krize“, koji je usvojen ranije, na sjednici GO PZP održanoj 11.10.2014. godine.
GO PZP: Sve antirežimske partije da se okupe oko DF-a
Portal AnalitikaIzvor

"Glavni odbor je tim povodom jednoglasno usvojio zaključke, u kojima je snažno podržano postupanje stranačkog rukovodstva tokom minulih dešavanja. GO PZP je današnjim zaključcima jednoglasno i snažno podržao DF da nastavi sa ostvarivanjem njegovih istorijskih misija- crnogorsko-srpskom pomirenju i objedinjavanju svih istinskih antirežimskih snaga, bez obzira na vjeru i naciju, na poslu smjene ovog kriminalnog režima i na poslu formiranja odgovorne i stručne alternative aktuelnoj vlasti", saopšteno je Portalu Analitika sa sjednice.

GO PZP je danas pozvao sve antirežimske partije, činioce civilnog drušva i građane, da se okupe oko DF, kao najznačajnijeg opozicionog činioca, kako bi pomogli da se stvore preduslovi  za ostvarenje pomenutih istorijskih ciljeva.

"GO je jednoglasno usvojio ocjenu, da je eskalacija političke, ekonomske, institucionalne i moralne krize - koja je nastupila u periodu nakon usvajanja Manifesta PZP-a - dodatno potvrdila političku viziju i neupitnost metoda djelovanja u uslovima krize, koje je GO PZP predlagao svojim partnerima prije više od pet mjeseci. U danas usvojenim zaključcima sa žaljenjem se konstatuje da su, umjesto okupljanja svih demokratskih i antirežimskih činilaca oko DF-a ( kako bi se obezbijedili prvih fer i demokratskih izbora koji bi neupitno doveli do smjene kriminogenog režima), određeni centri vaninstitucionalne moći pokrenuli proces borbe za prevlast unutar opozicione scene. Konstatovano je da je pomenuta, dobro poznata lobistička grupa, u cilju ostvarenja i zaštite sopstvenih poslovnih interesa, još jednom inicirala prekompoziciju opozicione scene, od čega je profitirao samo aktuelni režim, i koja je dovela do slabljenja političke alternative", ističe se u saopštenju.

GO PZP je jednoglasno konstatovao da je, uprkos snažnoj kampanji koja je u medijima i na terenu  mjesecima vođena protiv DF-a taj koalicioni savez pokazao utemeljenost svoje političke misije, svoju dokazanu snagu, kao i čvrstinu povjerenja i podrške koju DF uživa među građanima Crne Gore.

"GO PZP je danas zadužio svoje predstavnike u Predsjedništvu DF da iniciraju terensku i medijsku kampanju po Crnoj Gori s ciljem jačanja ideje DF i snaženja jedinstva i infratsrukture u pripremi vaninstitucioanlnih metoda djelovanja i protesta, koji bi se stvorili uslove za formiranje prelazne Vlade koja bi pripremila prve fer i slobodne izbore", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika