Mrvaljević poražen u drugom kolu

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević nastup na Gran priju u Samsunu završio je u drugom kolu. On je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram pobijedio Šveđanina Robina Paceka, dok je u drugom poražen od Kirgistanca Vladimira Zolojeva
Mrvaljević poražen u drugom kolu
Portal AnalitikaIzvor

Mrvaljeviću je Gran pri u Samsunu bio drugi uzastopni turnir, nakon povrede na turniru u Abu Dabiju. On je prošlog vikenda na Gran priju u Tbilijsiju zaustavljen u trećem kolu.

"Pobijedio sam švedskog džudistu koji je sjajan borac i dosta ispred mene na rang listi u veoma teškom meču. U drugom kolu izgubio sam od Zolojeva kojeg sam prvi put vidio na turu i koji je daleko lošiji borac i lošije rangiran od Šveđanina. To je džudo i iznenađenja su prisutna na svakom velikom turniru", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je kazao da je, imajući u vidu veliku pauzu, zadovoljan trenutnom formom, navodeći da ona "definitivno ide uzlaznom putanjom".

"Nadam se da će do Evropskih igara u Bakuu forma biti na vrhuncu. Najveći protivnik na ta dva takmičenja bila mi je kilaža, skinuo sam za tih devet dana dva puta po devet kilograma i to se osjetilo u mečevima. Bilans ova dva turnira je novih 50 bodova za Olimpijske igre, a što je još važnije je da sam se definitivno vratio poslije povrede", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je bitno regulisati kilažu i podizati formu za naredna takmičenja.

"Sljedeći turnir na kojem ću nastupiti je Gran pri u Zagrebu, od 1. do 3. maja, gdje očekujem dosta ozbiljniju formu i bolje mečeve", rekao je Mrvaljević.

Gran pri u Samsunu u obje konkurencije okupio je 495 boraca iz 68 država svijeta. (Mina)

Portal Analitika