Društvo

Podgorica dobija Centar za djecu sa smetnjama u razvoju

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju biće osnovan u Podgorici, a predviđeno je da u ovoj javnoj ustanovi boravi 25 do 30 djece.
Podgorica dobija Centar za djecu sa smetnjama u razvoju
Portal AnalitikaIzvor

Odluku o tome donijeće odbornici Skupštine Glavnog grada, na sjednici koja je zakzana za 8. april, prenosi agencija MINA.

U Centru će dnevno boraviti djeca i omladina sa smtenjama i teškoćama u razvoju, obezbjeđivaće se osmočasovna njega, socijalizacija, rehabilitacija, obrazovanje, društvena i profesionalna aktivacija, edukacija roditelja za samopomoć i pomoć i patronažno pružanje usluga.

Dnevni centar imaće Upravni odbor i direktora. Upravni odbor imaće pet članova- tri predstavnika Glavnog grada, a po jedan predstavnici zaposlenih i roditelja korisnika.

Izbor direktora Centra izvršiće se u roku od 120 dana od stupanja na snagu skupštinske odluke. Do izbora direktora ovu funkciju kao privremeni vd obavljaće pomoćnica sekretara za socijalno stranje Glavnog grada Marina Vujović.

Sjedište JU Dnevni centar, kao pravnog lica, biće u ulici Dositeja Obradovića.

Izvor: Mina

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.