Fudbal

LP: Ispali smo naivni, utakmica nije smjela da se završi u regularnom dijelu

Poslije brojnih fantastičnih uspjeha crnogorskih sportista/kinja u posljednjih devet godina, od obnove državnosti, sinoć smo prekidom fudbalske utakmice u Podgorici, između reprezentacija Crne Gore i Rusije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i svim nemilim događanjima koji su je pratili, doživjeli najveći dosadašnji sportski poraz, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).
LP: Ispali smo naivni, utakmica nije smjela da se završi u regularnom dijelu
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima, sinoćna utakmica je bila veliki „šamar“ ali i gorka posljednja opomena, našoj fudbalskoj organizaciji, sportu ali i državi, da se moraju preduzeti rigorozne mjere ako želimo da zaštitimo naš sport i društvo od anticivilizacijskih elemenata.

Iz Liberalne partije su uputili čestitke reprezentaciji Rusije, kojoj su sada, poslije, kako kažu, „nesumnjive pobjede za zelenim stolom“ širom otvorena vrata plasmana u završnicu Evropskog prvenstva.

Međutim, kako kažu iz LP,  poslije utakmice se nameću brojna pitanja.

„Analizirajući sva dešavanja vezana za utakmicu neodoljivo se nameće zaključak da utakmica nije smjela biti završena u regularnom dijelu, vjerovatno i zbog gol razlike, koju takav prekid, donosi. Samo naivni mogu smatrati da je utakmica prekinuta zbog izolovanih incidenata u prvom i 66. minutu, jer je ulog i plasman u završnicu Evropskog fudbalskog prvenstva, mjeren desetinama miliona eura, iako su se slični incidenti događali i prolazili nekažnjeno i ranije, na stadionu pod Goricom. Isto tako, samo naivni mogu smatrati da je fudbalska utakmica Srbija –Albanija nedavno odigrana u Beogradu, takođe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prekinuta zbog izolovanog incidenta sa dronom, a ne unaprijed režiranog scenarija“, ističe se u saopštenju LP.

Iz ove partije se pitaju šta je crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) preduzela u pripremama za visoko rizičnu utakmicu, za koje su, kako kažu, čuli da su trajale 75 dana, a izgleda da u tim pripremama, od svih nadležnih institucija, jedino oni nijesu učestvovali.

„Odgovore tražimo od ANB-a, koji su morali preventivno djelovati, naročito podučeni dešavanjima vezanim za nedavnu utakmicu u Beogradu. Može na prvi pogled zvučati čudna veza između ANB-a i fudbalske utakmice, ali smatramo da na ANB leži najveća odgovornost za  dešavanja sinoć. Poslije svih jučerašnjih tragičnih nesportskih događanja koji će imati po nas dalekosežne posljedice, najviše žalimo naše fudbalske reprezentativce, koji su u odigranom dijelu utakmice ipak dali svoj trenutni maksimum kao i ogroman broj istinskih ljubitelja sporta, koji su ih sjajno bodrili a  ispali su „kolateralna šteta“, antisportskih događaja“ , zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika