Svijet

Lubic najavio djevojci da planira "spektakularan gest"?

Kopilot Andres Lubic, osumnjičen da je namjerno srušio putnički avion u francuskim Alpima i tako usmrtio 150 putnika i članova posade, pričao je svojoj bivšoj djevojci o tome kako ide na psihijatrijski tretman i kako planira jedan "spektakularan gest" koji će svi pamtiti, piše njemački "Bild".
Lubic najavio djevojci da planira "spektakularan gest"?
Portal AnalitikaIzvor

List Bild je objavio intervju sa 26-godišnjom stjuardesom Marijom V, s kojom je Lubic bio u vezi 2014. godine, tokom nekoliko mjeseci dok su zajedno letjeli, prenosi Tanjug.

"Jednog dana ću uraditi nešto što će promeniti sistem i tada će svi saznati za moje ime i zapamtiti ga", govorio je navodno Lubic devojci, kojoj se poslije nesreće ta rečenica vratila u sjećanje.

"U ono vrijeme nisam znala šta je mislio, ali sada je očigledno", istakla je Marija V, prenosi Rojters.

"Učinio je to, jer je shvatio da je zbog svojih zdravstvenih problema njegov veliki san da radi u "Lufthanzi", da postane kapetan i pilot na dugim letovima, gotovo nemoguć", kaže Lubicova bivša djevojka, dodajući da joj on nikad nije detaljnije pričao o svojoj bolesti.

Njemačke vlasti su juče objavile kako su pronašle pocjepane doznake za bolovanje iz kojih se vidi da je na dan tragedije Lubic trebalo da bude na bolovanju. On te doznake nije podnio kompaniji "Džermanvingz", niskotarifnoj filijali "Lufthanze", za koju je letio.

"Uvijek smo mnogo pričali o poslu i tada bi postajao druga osoba. Uznemirio bi se zbog uslova u kojima radimo - premalo novca, strahovanja da se ne ostane bez posla, suviše pritiska", rekla je Marija V.

Par se razišao jer je, kako ističe bivša Lubicova bivša devojka, postajalo sve očiglednije kako on ima problem. Povremeno bi vikao na nju, a bio je opterećen i noćnim morama iz kojih bi se budio vičući "padamo", piše list.

Portparol "Lufthanze" je odbio da komentariše tvrdnje Marije V.

Bild je ranije izvjestio da je Lubic zbog ozbiljne depresije 2009. potražio pomoć stručnjaka i da je zbog toga do kraja išao kod psihijatra.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika