Ostalo

VN Malezije: Hamiltonu pol, Fetel drugi!

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije i na drugoj trci ovogodišnjeg šampionata, Velikoj nagradi Malezije.
VN Malezije: Hamiltonu pol, Fetel drugi!
Portal AnalitikaIzvor

Vozač Mercedesa je do druge pol pozicije ove sezone, a 40. u karijeri, došao sjajnim krugom u promjenljivim uslovima na stazi „Sepang“ od 1:49.834 minuta. Drugo mjesto, sa 74 hiljaditinke zaostatka, zauzeo je Sebastijan Fetel u Ferariju, dok će treći na startu trke, u neđelju u 9 časova, biti drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg.

Ostali vozači bili su daleko iza najbolje trojice, čemu u prilog ide i to da je vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji će se pridružiti Rozbergu u drugom startnom redu, bio više od sekunde iza Njemca. Njegov timski kolega Danil Kvjat imao je peto vrijeme, za tri stotinke bolje od onog koje je postavio Maks Ferstapen u bolidu ekipe Toro Roso. 

17-godišnji Holanđanin je oduševio svojim izdanjem u kvalifikacijama, posebno zbog činjenice koga je sve ostavio iza sebe. Felipe Masa u Vilijamsu je bio prvi iza Ferstapena, a prvu desetoricu kompletirali su vozač Lotusa Roman Grožan, Valteri Botas u Vilijamsu i vozač Zaubera Markus Erikson. 

Portal Analitika