Društvo

Rakčević: Divljaštvo na utakmici je zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori

Predsjednik građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je komentarišući nemile scene sa sinoćnje fudbalske utakmice Crna Gora-Rusija, da su mržnja i divljaštvo iskazani gađanjem gostiju bakljama, kamenjem, upaljačima, stolicama i bubrezima zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori i nacionalnim timovima.
Rakčević: Divljaštvo na utakmici je zastiđe, a ne ljubav prema Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

„U samo par dana Crna Gora i Podgorica su evropskoj i svjetskoj  javnosti predstavljeni u najgorem mogućem svijetlu. Osjećamo stid, sram i potrebu za odlučnom reakcijom zbog ispada, divljaštva i primitivizma pokazanog prema sportistima i gostima iz Rusije i Srbije. Gostoprimstvo i u muci su nam kao dar i bogato naslijeđe ostavili naši preci. Ne smijemo dopustiti ni zbog predaka, ni zbog potomaka, ni zbog većine navijača da ovo zlo i huliganstvo ostane nekažnjeno“, poručuje Rakčević.

Zbog,  kako kaže Rakčević, „neprijatelja Crne Gore i propusta organizatora ljaga je na obrazu svih nas i na obrazu naše Crne Gore“. Ovim postupcima su, prema njegovim riječima, nanijete ogromne i višeslojne, i nematerijalne i materijalne štete.

„Uz duboko i iskreno izvinjenje sportistima, gostima, građanima Rusije, Srbije i cjelokupnoj svjetskoj javnosti Građanski pokret URA traži najstrožije kazne ne samo za vinovnike ovog divljanja , već i za organizatore i nadležne za održavanje reda i mira“, navodi se u saopštenju Rakčevića.

Portal Analitika