Tenis

Nadal i Marej rutinski u Majamiju

Španski teniser Rafael Nadal i Britanac Endi Marej ostvarili su rutinske pobjede u svojim prvim mečevima na Mastersu u Majamiju.
Nadal i Marej rutinski u Majamiju
Portal AnalitikaIzvor

Nadal je u petak zabilježio 11. pobjedu u 12. međusobnih duela sa sunarodnikom Nikolasom Almagrom, protiv kojeg je slavio sa 6:4, 6:2, poslije jednog sata i 29 minuta igre. Nadal će naknadno saznati sa kim će se sastati u trećem kolu, pošto se Španac Fernando Verdasko i Džejms Dakvort sastaju tek u subotu. 

Marej je indentičnim rezultatom kao Nadal slavio protiv domaćeg tenisera Donalda Janga i to zahvaljujući odličnoj realizaciji poena na svom servisu. U trećem kolu, Marej će se sastati sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom, koji je bio bolji od Robina Hasea iz Holandije sa 6:2, 3:6, 6:0. 

Siguran trijumf ostvario je i Čeh Tomaš Berdih, nad Hjeonom Čungom iz Južne Koreje sa 6:3, 6:4. S druge strane, Stanislas Vavrika se mučio protiv Argentinca Karlosa Berloka, kojeg je dobio tek poslije tri seta. Od nosilaca, u petak je takmičenje završio Španac Felisijano Lopes, koji je poražen od Dominika Tima iz Austrije sa 7:6 (7:4), 4:6, 6:3. 

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara. 

Portal Analitika