Abiznis

Vlada radnicima KAP-a produžuje socijalni program do oktobra

Vlada će radnicima Kombinata aluminijuma (KAP) vjerovatno do oktobra produžiti socijalni program, saznaje "Dan".
Vlada radnicima KAP-a produžuje socijalni program do oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Radnicima KAP-a socijalni program je prvo trajao do 1. novembra, ali je produžen do 31. marta nakon što je vlasniku Uniproma, Veselinu Pejoviću, produžen rok za isplatu novca za imovinu fabrike.

 Iz KAP-a je od jula otišlo 250 radnika na osnovu socijalnog programa.

 Izvršni direktor KAP-a, Nebojša Dožić, očekuje da Uniprom vrlo brzo uplati ostatak kupoprodajne cijene za imovinu fabrike.

„Bilo bi bolje da je pare dao za investcije u KAP-u, umjesto što ih daje za imovinu. Svi zainteresovani investitori koji su obilazili KAP u prethodnom periodu govorili su da se ovakve fabrike daju za euro“, kazao je Dožić.

On je ocijenio da bi fabrika bila ugašena da je ostao Montenegro bonus.

„Da je Montenegro bonus ostao da upravlja KAP-om, zajedno sa mnom na čelu, fabrika bi sada bila ugašena“, rekao je Dožić.

KAP je, kako je kazao, ranije uzimao glinicu iz Zvornika, voz po voz svakog dana i prodavao aluminijum Glencore-u "za onoliko koliko da".

„Sada je Uniprom napunio silose u Baru glinicom, pregovaramo sa Zvornikom i ostalima i imamo daleko povoljniju cijenu za glinicu i druge sirovine. Prodajemo aluminijum kome mi hoćemo i po cijeni koju dogovorimo, niko nas ne može ucjenjivati“, saopštio je Dožić.

Uniprom je, kako je dodao, počeo da remontuje ćelije u seriji B.

 U seriji B Elektrolize su 264 ćelije, a radi 146. Serija A je skoro ugašena jer tamo rade 34 ćelije i 40 radnika.

„Sada remontujemo ćelije u seriji B, a prije nego što završimo vidjećemo šta ćemo sa serijom A. Ako je ugasimo radnike ćemo premjestiti u seriju B“, rekao je Dožić.

Remont, kako je dodao, košta 80 do 100 hiljada eura.

Izvor: Dan
Foto: seebiz.eu
 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimus
29.03.2015. 13:21

Nebojsa, Zasto ne kazes po kojoj cijeni prodajete sada aluminijum i po kojim uslovima ga prodajete.

0
0
p prinidjeni
29.03.2015. 10:43

isti dožić uzeo otpremninu i vratio se u Kap a radnicima ne daje kao pobjeda otpremninu i da nastave da spasavaju fabriku, a smanjenjem plata su ustedjene otpremnine nema odmora i tu je uzeta jedna ili vise plata radnicima koji su kažnjeni a menadžeri nagradjeni

1
0
R RELISTA
28.03.2015. 12:42

Teško firmi koju vodi Nebojša Dožić. Mišljenja sam da on ni Pejoviću ne prestavlja realne pokazatelje u KAP-u, nego ih kroji kako bi što dalje ostaje na mjestu koje po svojoj sposobnosti ne zaslužuje.

3
0