Politika

Za petoro eksperata 45.000 eura u prošloj godini

Za honorare petorice spoljnih saradnika, angažovanih za potrebe radnih tijela, iz budžeta Skupštine Crne Gore prošle godine isplaćeno je 44,8 hiljada eura.
Za petoro eksperata 45.000 eura u prošloj godini
Portal AnalitikaIzvor

Njihovi honorari na mjesečnom nivou, u prosjeku, iznosili su 742 eura, što je za 260 eura veće od prosječne plate u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

Radoš Zečević, odbornik Nove srpske demokratije u Skupštini Glavnog grada, samo je prošle godine, na osnovu angažmana u Komisiji za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije, primio 9,2 hiljade eura.

Marku Popoviću i Aleksandri Marković, bliskim Demokratskom frontu, isplaćeno je po 9,1 hiljadu. Popović je angažovan i u Komisiji za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije,

a Marković u Odboru za antikorupciju.

Nikola Jovanović, blizak Socijalističkoj narodnoj partiji, dobio je 9,1 hiljadu. On je angažovan u Odboru za antikorupciju. Slaviši Šćekiću, koji nije član nijedne političke partije, po osnovu angažmana u Odboru za bezbjednost, 2014. godine isplaćeno je 8,1 hiljadu.

"Spoljni saradnici generalno su angažovani na zahtjev radnih tijela, koja su iskazala potrebu

za angažovanjem eksperata za rješavanje pojedinih pitanja iz nadležnosti radnih tijela", rečeno je podgoričkom listu iz Skupštine.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika