Svijet

Kopilot krio bolest od poslodavaca

Kopilot Džerman vingsa Andreas Lubic je, kako izgleda, krio dokaze o bolesti od svojih poslodavaca, saopštili su danas njemački tužioci.
Kopilot krio bolest od poslodavaca
Portal AnalitikaIzvor

Oni su u pisanoj izjavi naveli da su našli pocijepane potvrde o bolovanju u njegovim stanovima, uključujući i bolovanje za dan kada se dogodila nesreća.

U izvještaju, tužioci iz Dizeldorfa ne kažu od čega je Lubic bolovao.

Tužioci su rekli da nema dokaza o političkim ili vjerskim motivima za njegovo djelovanje i da nije nađeno nikakvo oproštajno pismo.

Dokazi su nađeni tokom pretrage Lubicovih stanova u dva njemačka grada u potrazi za objašnjenjem zašto je namjerno usmjerio avion Džerman vingsa u kome je bio koplilot u francuske Alpe, kada je nastradalo svih 150 ljudi u letjelici.

Istražitelji su odnijeli više kutija iz Lubicovog stana u Dizeldorfu i kuće njegovih roditelja u Montabauru, blizu Frankfurta.

U pisanom saopštenju portparol tužioca Ralf Herenbrik rekao je da pocijepane note za bolovanje za dan pada aviona podupiru sadašnju preliminarnu procjenu da je pokojni Lubic krio svoju bolest od svog poslodavca i svojih kolega.

Kako navodi agencija AP takva opravdanja za nedolazak na posao su uobičajena u Njemačkoj i izdaju se i za lakše bolesti.

Njemački mediji naveli su da dokumenta uprave za avijaciju nagovještavaju da je patio od depresije što zahtijeva povremene procjene stanja.

Francuski istražitelji koji vode istragu o padu aviona, vjeruju na osnovu preslušanog snimača u pilotskoj kabini da se Lubic zaključao u kokpitu i zatim namjerno udario avionom u planinu tokom leta iz Barselone za Dizeldorf u utorak.

(Beta, Portal RTCG)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Za "psihologa" Rajka
27.03.2015. 20:00

Rajko, svi smo gledali kako se najveći zločinci rata 90-tih krste nad jednom ikonom i traže podršku za svoje bestijalnosti. Viđeli smo kako svještenik SPC blagosilja najveće zlikovce koji polaze na vršenje genocida! Dobro bi bilo da nam pojasniš kad je u svojoj istoriji tvoje svetosavlje ispoštovalo tih 10 božjih zapovijesti!? Ja ne znam.

5
1
P PSIHOLOG RAJKO
27.03.2015. 15:44

///Tužioci su rekli da nema dokaza o političkim ili vjerskim motivima za njegovo djelovanje//// ITEKAKO ima vjersjih motiva da je bio VJERNIK ne bi neduzne duse povukao sa sobom.TUZILASTVO taj ASPEKT ZANEMARUJE i velika greska danasnje MODERNE CIVILIZACIJE sto se odrekla BIBLIJE njoj BIBLIJA sluzi samo kao FIKTIVIZAM -ono kada PRESJEDNICI DRZAVA stave RUKU na nju i KUNU se ZABORAVILI smo da su SVI ZAKONI OSNOV za danasnje ZAKONE cine 10.BOZJIH ZAPOVESTI i zamislite da NJEMACKI TUZIOC kace nema vjerskih motiva? ITE KAKO ima zato sto nije ANDREAS bio MOTIVISAN VJEROM-nazalost onakvom kakvu nam nas ISUS govori da radimo kroz BIBLIJU crkvu .

4
2