Svijet

Papa beskućnicima pokazao Sikstinsku kapelu, pa ih častio večerom

Papa Franjo je u četvrtak pozvao oko 150 beskućnika, koji noće i uglavnom prose oko Vatikana, da posjete Vatikanske muzeje, i lično pridružio u Sikstinskoj kapeli, rukovao se sa svakim pojedinačno i rekao im: „Dobrodošli. Ovo je kuća svakog, kuća vaša. Vrata su uvijek otvorena svima.“
Papa beskućnicima pokazao Sikstinsku kapelu, pa ih častio večerom
Portal AnalitikaIzvor


Poziv beskućnicima je, u papino ime, uputio papinski milostinjar nadbiskup Konrad Krajewski.

Upravo je monsignor Krajewski, u papino ime, beskućnicima u ove dvije godine pontifikata raznosio novac za sitne potrebe, razdao im vreće za spavanje i deke, a papa je naredio da se za njihove potrebe preuredi javni zahod na Trgu Sv. Petra, da se dodaju tuševi za njihovu upotrebu, pa su organizovani i rimski brijači da ih ponedjeljkom, kad njihova kategorija u Rimu ima slobodan dan, dođu brijati i šišati. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.