Košarka

Vujošević: Sudije morale da ponište koš Rejnoldsa

Trener Partizana Duško Vujošević smatra da čelnici ABA lige nijesu sposobni da vode regionalno takmičenje.
Vujošević: Sudije morale da ponište koš Rejnoldsa
Portal AnalitikaIzvor

Vujošević je nezadovoljan načinom na koji se delegiraju sudije, kao i ogranizacijom mečeva, navodeći za primjer Podgoricu.

"Vjerujem da je komplikovano na prostoru bivše Jugoslavije organizaovati takmičenje, ali ne vidim s njihove strane nikakav napor da se izbjegnu predrasude i postave najkorektnije sudije. Jesam za regionalno takmičenje, ali ovu ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala", rekao je Vujošević.

On je dodao da su sudije morale da ponište koš Rejnoldsa kojim je Budućnost prelomio meč sa Partizanom, koji je odlučivao o drugom mjestu pred plej-of.

Nakon šuta Rejnoldsa, lopta je odskočila od obruča, u tom trenutku je centar domaćina Planinić dirao mrežicu, ali su sudije procijenile da je sve regularno.

"Bili smo svjedoci takvog stepena divljaštva - bez obzira što se njihovi navijači nazivaju varvarima, a košarka se igra za civilizovani svijet. Ono je bilo skandalozno, možda je i tamo bio Sirijac koji je bacao svinjske bubrege...", ironično je ocijenio Vujošević i dodao da je "u cijelom tom cirkusu falilo još da ubace živo prase u teren".

Trener crno-bijelih se osvrnuo i na incident kada je jedan od navijaca prišao Milosavljeviću i uhvatio ga za vrat, kritikujući srpske medije što je to zanemareno.

"Sudije povodom toga nisjeu reagovale i sve je prošlo bez ikakve reakcije. Baš me interesuje kako bi reagovali da se to dogodilo Zvezdi", rekao je Vujošević.

Izvor: b92.net

Portal Analitika