NATO

Đukanović-Borisov: Crna Gora spemna za članstvo u NATO

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Bugarskoj, susreo se danas sa svojim domaćinom - predsjednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovim.
Đukanović-Borisov: Crna Gora spemna za članstvo u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednici dviju vlada su u razgovoru razmijenili mišljenja o napretku Crne Gore u evroatlantskim integracijama i o bilateralnim odnosima između dvije zemlje.

Borisov je istakao da Bugarska smatra da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO i da se nada pozivu za članstvo u decembru mjesecu ove godine. Njegova zemlja će, kako je kazao, u tom cilju nastaviti sa snažnom podrškom Crnoj Gori za ispunjenje tog našeg državnog prioriteta, ocijenivši da je prijem Crne Gore u interesu i Bugarske i stabilnosti cijelog regiona.

Đukanović i Borisov su razgovarali i o bilateralnim odnosima Crne Gore i Bugarske, za koje su ocijenili da su odlični i bez otvorenih pitanja, što otvara prostor za razvoj saradnje u oblasti ekonomije. U tom cilju je pokrenuta i inicijativa za otvaranje direktne avio linije između dvije zemlje.

Tokom susreta predsjednika vlada, ministri kulture dvije zemlje Pavle Goranović i Veždi Rašidov potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti kulture.

 
 
 
Portal Analitika