Politika

ŠABOVIĆ: Smiješno je zamijeniti starog kandidata starim

Poslanik i član predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović, kazao je za Portal Analitika da mu je "pomalo smiješno zamijeniti starog kandidata starim", komentarišući kandidaturu potpredsjednika SDP-a i ministra saobraćaja Ivana Brajovića za predsjednika te partije.
ŠABOVIĆ: Smiješno je zamijeniti starog kandidata starim
Portal AnalitikaIzvor

Šabović je rekao da je demokratsko pravo svakog pojedinca u svim partijama, pa i u SDP-u, da javno iznese svoje misije i da pokuša da ih realizuje. Rok za podnošenje prijava za kandidovanje za neku od funkcija u SDP-u je 1. maj, a prema riječima Šabovića, ima još vremena i eventualno još mnogo članova koji bi željeli da budu kandidati za predsjednika partije.

"Što se mene tiče, nemam komentar. Svako ko misli da može, neka izvoli i neka se oproba, ali mislim, a rekao sam jednom i sada ponavljam, da mi je pomalo smiješno zamijeniti starog kandidata starim. Ako je trebalo da se mijenja, onda je trebalo mlađi", istakao je Šabović.

Poslanik SDP-a je rekao da će podržati kandidata koji će od njegove partije napraviti partiju koja će da ima svoj stav i mišljenje, te da na taj stav i mišljenje neće moći niko da utiče, "pa zvao se makar Mandić ili Milo".

Podsjećamo, Brajović je juče najavio da će se na stranačkom kongresu zakazanom za 3. jun kandidovati za predsjednika SDP-a. Kako je kazao, odluku o kandidaturi ranije je saopštio kolegama iz partije.

"Upoznao sam ih sa namjerom da kampanju vodim unutar partijske organizacije i na partijskim tijelima, a ne dominantno u medijima", saopštio je Brajović tom prilikom.

N.D.

Portal Analitika