Abiznis

Vlada će povezati radni staž radnicima DKP-a

Vlada će preuzeti obavezu povezivanja radnog staža za radnike Duvanskog kombinata (DKP) u stečaju, dogovoreno je na sastanku stečajnog upravnika sa ministrima finansija i poljoprivrede i ruralnog razvoja, Radojem Žugićem i Petrom Ivanovićem, piše Dan.
Vlada će povezati radni staž radnicima DKP-a
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović rekao je za Dan da je dogovoreno da Vlada preuzme obavezu da se radnicima DKP-a poveže radni staž kroz kompenzaciju koja je od ranije usaglašena sa Poreskom upravom, obavezama koje ima Vlada prema tom preduzeću, kao i njenim potraživanjima.

Vujović je kazao da će danom potpisivanja ugovora o upravljanju sa mojkovačkom kompanijom Montenegro duvankomerc, u kojoj je izvršni direktor Dragomir Begović, DKP biti likvidiran.

“U tom momentu prestaće radni odnos svim radnicima DKP-a i steći će se uslovi da se kroz povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina riješi pitanje viška radnika”, objasnio je Vujović.

Zaključak sa sastanka koji je održan u četvrtak će, prema nezvaničnim informacijama, u formi konretnog predloga resornih ministarstava, biti dostavljen Vladi na razmatranje, najvjerovatnije do naredne sjednice.

Vujović je saopštio da je procjena da će biti 112 radnika koji su višak.

On je dodao da će se radnici u ponedjeljak sastati sa potencijalnim kupcem DKP-a, predstavnicima Montenegro duvankomerca.

Na tom sastanku će se razgovarati o zahtjevima radnika, kao i planovima potencijalnog kupca vezano za angažovanje radnika u Novom duvanskom kombinatu Podgorica (NDKP).

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N NE VALJA,
27.03.2015. 10:58

Vlada će povezati radni staž radnicima DKP-a Ovo je KATASTROFA da VLADA ima POLUGE koga ce kada ,koliko i radnika i kolikr PENZIJE im odrediti. To je KATASRTROFa ta POLUGA mora HITNO da se izbije iz NJIHOVIH RUKU, ZAKONOM treba odrediti da ZDRASTVENO OSIGURANJE moraju imati SVI GRADJANI po ovom ili onom OSNOVU ko i kako da ga PLACE opet to odrediti takodje osavidi SLOBODNIM INDIVIDUAMA oko PENZIJE da za n ju FONDOVIMA PRIVATNO uplacuju. Dakle ne da mi izmisljamo TOPLU VODU vec primijeniti najbolje varijante iz SVIJETA. Ovo narode ovako iz TITOVA VREMENA sto bilo NE VALJA,

3
0