Politika

BULATOVIĆ: DF ostaje najjača politička grupacija

Demokratski front DF ostaje najjača opoziciona grupacija koja će i u ponedjeljak u parlamentu imati najveći broj poslanika, poručio je funkcioner Demokratske narodne partije DNP i DF-a Predrag Bulatović.
BULATOVIĆ: DF ostaje najjača politička grupacija
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao da ostaje da se vidi kako će odlazak doskorašnjeg lidera Fronta Miodraga Lekića odraziti na biračko tijelo.

"Sigurno je da Lekić sad nije isto što je bio prije, niti je DF isto što je bio sa njim", istakao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, nekoordinacija, nesinhronizovanost i moguće političke razlike nijesu dovoljan razlog da se napusti DF.

"Pitanje koordinacije je složeno i ono je trbalo da se definiše od početka do kraja kako bi se riješilo", smatra Bulatović.

On demantuje medijske navode da je bilo razmirica na sjednicama Predsjedništva DF-a.

"DF vodi civilizovane i kulturne rasprave i nikad se na sjednicama nije izlazilo iz političkih tema", dodao je Bulatović.

Bulatović tvrdi i da nijedan konstituent DF-a u svom programu ne naziva Crnu Goru "navodnom državom".

"Podsjećam da sam bio vođa bloka za zajedničku državu, ali nikada nijesam sporio suverenost Crne Gore. Dijelim mišljenje lidera DNP-a Milana Kneževića da je referendum 2006. godine brutalno pokraden, ali niko u partiji i DF-u ne želi da redefiniše državno pravni status Crne Gore", naglasio je on.

Bulatović je kazao i da nije problematična izjava lidera Nove srpske demokratije NOVA Andrije Mandića da bez Srba nema istorije Crne Gore.

"Što je nacionalno bio kralj Nikola", umjesto komentara, upitao je Bulatović.

On je kazao da u novoformiranoj Demokratskoj narodnoj partiji ima poziciju člana Glavnog odbora i Predsjedništva, ali i predsjednika Političkog savjeta stranke u kojem će se, kako navodi, naći stručni ljudi.

VDT da pokrene istragu o Prvoj banci

Bulatović je, kao predsjednik skupštinskog Odbora za antikorupciju, pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da pokrene istragu o Prvoj banci i ulozi porodice Đukanović u njoj.

"Ima nekih procesa koji su ekspresno završeni pod okriljem bivših državnih tužioca. Garantujem da će biti inicijativa na Odboru za antikorupciju da se i ovo pitanje procesuira, kao što ćemo, i povodom računa porodice Marović u švajcarskoj banci, otvoriti rasprave oko ustanovljivanja krivičnog djela neosnovanog bogaćenja", zaključio je Bulatović.

Portal Analitika