Fudbal

VIDEO: Brazil srušio Francuze

Fudbaleri Brazila igraju kao preporođeni pod komandom selektora Karlosa Dunge koji je pobjedom nad Francuskom u prijateljskom susretu sa 3:1 upisao u sedmi uzastopni trijumf otkako je sjeo na klupu umjesto Felipea Skolarija.
VIDEO: Brazil srušio Francuze
Portal AnalitikaIzvor

Okršaj na stadionu "Francuska" bio je za uživanje i privukao je i legende poput Ronalda, Zinedina Zidana, Tijerija Anrija i Marsela Desaija, a Brazilci su prvi put slavili u Parizu od poraza u finalu Svjetskog prvenstva 1998. godine i naredna dva neuspjeha.

Nejmaru i družini očigledno prija rad sa Dungom koji zna samo za pobjede u drugom mandatu kao selektor uz fantastičnu gol-razliku 17:2, pa ih nije poremetilo ni vođstvo Francuza.

Rafael Varan se udarcem glavom na centaršut Valbuene u 21. minutu pobrinuo za euforiju na tribinama, da bi Oskar pet minuta prije kraja poluvremena poravnao na 1:1 na asistenciju Roberta Firmina, napadača Hofenhajma koji je bio najistureniji u gostujućoj formaciji, a iza njega su djelovali upravo strijelac izjednačujućeg gola, Vilijan i Nejmar.

I upravo su posljednja dvojica bili glavni akteri preokreta u nastavku. Vilijan je u 57. minutu proigrao asa Barselone koji je iskosa sa lijeve strane zakucao loptu u mrežu što je Nejmarov 43. pogodak u 61. nastupu za nacionalni tim.

Nedugo zatim je ofanzivac Čelsija opet bio u ulozi asistenta i iz kornera sa desne strane pronašao je Luisa Gustava, a brazilski vezista je glavom pogodio lijevi ugao za konačnih 3:1.

Portal Analitika