Fudbal

KAPELO:: Utakmica važna, ali ne i presudna

Utakmica sa Crnom Gorom je za Rusiju važna, ali nije presudna, kazao je ruski selektor Fabio Kapelo. Crna Gora i Rusija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
KAPELO:: Utakmica važna, ali ne i presudna
Portal AnalitikaIzvor

Kapelo je kazao da je Crna Gora nezgodna reprezentacija kada igra na domaćem terenu i teško je pobijediti.

"Crna Gora ima odličnu podršku navijača, tehnički dobro obučene igrače. Obje reprezentacije su pod pritiskom, ali potrebno je naglasiti da smo jedina reprezentacija iz grupe koja je odigrala tri meča u gostima protiv najjačih ekipa. To je naša prednost u odnosu na konkurente. Važna je utakmica protiv, ali i nakon ovog meča ima još mnogo bodova u opticaju", rekao je Kapelo na konferenciji za novinare.

On je istakao da mu je drago što je ponovo u Crnoj Gori, posebno zbog prijateljstva sa predsjednikom Fudbalskog saveza Dejanom Savićevićem.

"I ne samo zbog toga, jer nosim lijepe uspomene sa ovog stadiona, kada sam gostovao sa Engleskom", kazao je Kapelo.

Kapiten Roman Širokov smatra da je Crna Gora dobra reprezentacija, čvrsta, sa veoma dobrim napadačima.

"Imaće i dobru podršku publike, što je svakako prednost. Takva je situacija da ne bi bilo prijatno da izgubimo. Uradićemo sve da bude drugačije, a naravno da je naš cilj pobjeda", rekao je Širokov.

Obje selekcije u dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojile su po pet bodova i ostvarile po pobjedu i poraz i dva remija. Crna Gora je pred svojim navijačima savladala Moldaviju 2:0 i igrala neriješeno sa Švedskom 1:1, dok je u gostima igrala sa Lihtenštajnom 0:0 i izgubila od Austrije 1:0. Rusija je jedini trijumf ostvarila protiv Lihtenštajna (4:0), igrala je neriješeno sa Moldavijom (1:1) i Švedskom (1:1), a poraz je doživjela od Austije (1:0).

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Portal Analitika