Crna hronika

Rufin Vujović organizator tragične pljačke u kojoj je ubijen Bokan

Podgoričanin Rufin Vujović (43), koji je danas uhapšen zajedno sa sugrađanima Renatom Berišićem (24) i Anelom Koljenović (20) organizovao je pljačku Baranina Želimira Željka Bokana (64), koja je tragično okončana, brutalnim ubistvo Bokana u njegovoj kući u barskom naselju Šušanj, saznaje Portal Analitika.
Rufin Vujović organizator tragične pljačke u kojoj je ubijen Bokan
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao naš izvor iz policije, Vujović i Bokan poznavali su se od ranije, imali su zajedničkog poznanika u Podgorici. Vjeruje se da je Rufin bio siguran da Bokan, koji je živio sam, imao dosta novca zbog čega je nagovorio svoje prijatelje iz podgoričkog naselja Konik,  Renata Berišića i njegovu djevojku Anelu Koljenović da ga opljačkaju.

Rufin Vujović, kako saznajemo, inspektorima je priznao zločin.

Ovaj trojac u kuću Bokana upao je 15. marta uveče. Policija sumnja da su Bokana ubili između 23 sata i 2.30. Nakon zločina iz Bokanove kuće odnijeli su vrijedne stvari koje su zatekli, ali, kako kaže naš izvor, ne i novac. Dio ukradenih stvari policija je pronašla juče u kućama osumnjičenih, a dio su prodali.

Sagovornik Portala Analitika kazao je da u policiji još nijesu sigurni ko je ubio Bokana.

- U njegovoj kući su bili sve troje. Istraga će pokazati koje od njih bio ubica – rekao je on.

Bokan je ubijen oštrim predmetom. Prema nezvaničnim informacijama prerezan mu je vrat, ali brutalnim razbojnicima to nije bio dovoljno. Na njegovom tijelu konstatovane su brojne ubodne rane i posjekotine.

Vujoviću, Berišiću i Koljenović na teret se stavlja krivično djelo teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao načelnik Centra bezbjednosti Bar Miloš Radulović, policiji je zločin prijavljen 16. marta, oko 13.15 časova. Odmah je pokrenuta opsežna istraga. Uzete se izjave od oko 40 građana na području Bara i Podgorice, urađena su poligrafska testiranja više osoba, pregledana je i dokumentacija više pravnih lica, a urađena i analiza obimnog telefonskog saobraćaja na području Bara, Crnogorskog primorja i Podgorice.

Berišiću se na teret stavlja i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jer je pretresom njegove kuće pronađeno 11 polutki heroina.

Za razliku od Berišića i Koljenović koji policiji nijesu bili poznati od ranije Rufin Vujović je poznat i javnosti kao brutalni ubica svoje majke. On je 24. marta 2002. godine u porodičnoj kući na Starom Aerodromu ubio majku Rajku. Udario je sjekirom po glavi, a onda je zadavio kanapom. Tijelo je potom ubacio u zamrzivač, očistio tragove krvi, a tepih i ostale stvari sa kojih nije mogao ukloniti krvave mrlje zapalio je u dvorištu kuće. Poslije zločina nastavio je da živi kao da se ništa nije desilo, a kada su njegov brat, koji nije živio sa njim i majkom i ujaci, nekoliko dana kasnije shvatili da Rajke nema, on im je kazao kako se ona odselila iz kuće i iznajmila stan na Koniku. Čak je sa njima išao i u potragu za njom. Govorio im je kako ona ponekad noću svrati do kuće.

Desetak dana poslije zločina njegov brat je ipak odlučio da detaljno pregleda kuću i našao ubijenu majku u zamrzivaču u jendoj od soba. Zamrzivač je bio pun i njenih ličnih stvari i garderobe.

Policija je Rufina Vujovića tada uhapsila u jednoj kafani gdje je sa prijateljima igao karte.

Na sudu je priznao zločin i ispričao kako je od rođenja bio žrtva nasilja svoje majke koja ga je verbalno i fizički maltretirala, a i kobnog dana su se, kako je kazao, žestoko posvađali.

Osuđen je na 15 godina zatvora. Iz Kazneno-popravnog doma u Spužu izašao je u ljeto 2013. godine. Bio je među osuđenicima koje je obuhvatio Zakon o amnestiji.

Rufin Vujović u zatvoru se oženio, Čačankom Danijelom Stijepović, koja je u Spužu završila zbog ubistva stanodavke Perse Radanović u Podgorici. Pošto je ubila stanodavku, Stijepović je njeno tijelo sakrila u fioci ispod kauča.

 

foto: Dan

Portal Analitika