Svijet

Kopilot koji je srušio avion patio od depresije?

Poznanici kopilota Andreasa Lubica, koji je prema istrazi namerno srušio avion, kažu da je bio srećan zbog posla koji ima dok mediji tvrde da je patio od depresije. Kopilot, za koga istražni organi tvrde da je namjerno srušio avion Džerman vingsa, je uvijek pokazivao da je oduševljen što je dobio posao u toj kompaniji i nikad nije pokazao bilo kakav drugačiji znak, tvrde instruktori koji su ga učili letjenju u njegovom rodnom gradu Montabauru u zapadnoj Njemačkoj.
Kopilot koji je srušio avion patio od depresije?
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, nekoliko njemačkih medija je javilo da je Lubic patio od depresije. Njemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio na liječenju.

Njemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" citira majku jedne školske drugarice kopilota, koja je rekla da se Lubic povjerio njenoj kćerki da je za vrijeme školovanja imao psihičke probleme.

Majka je rekla da je njena kćerka Lubica posljednji put srela pred Božić, kada je, kako je rekla, djelovao normalno.

Francuski tužioci danas su rekli, na osnovu snimka razgovora u pilotskoj kabini, da je Lubic, kopilot aviona nemačke kompanije Džerman vings 9525 koji se srušio u utorak, namjerno uzmerio letjelicu u planine.

Članovi jedriličarkog kluba u njegovom gradu Montabauru, gdje je obnovio svoju dozvolu za letjenje prošle jeseni, rekli su za agenciju AP da je 28 - godišnji Lubic izgledao srećan sa svojim poslom u niskobudžetnoj avio-kompaniji koja je dio grupe Lufthanza.

On je počeo da radi u Džerman vingsu u septembru 2013. i bio je vrlo raspoložen kada se vratio u jedriličarski klub prošle jeseni da obnovi jedriličarsku dozvolu, tvrde oni.

"Bio je srećan što ima posao sa Džerman vingsom i bilo mu je dobro. Bio je vrlo zadovoljan i odisao je dobrim raspoloženjem", rekao je dugogodišnji član kluba Peter Riker, koji ga je gledao kako uči da leti.

Predsjednik kluba Klaus Radke rekao je da odbacuje zaključak tužilaca iz Marselja da je kopilot Lubic, pošto je pilot nakrako napustio kokpit, namjerno poslao u spuštanje avion koji je udario u francuske Alpe.

"Ne vidim kako bilo ko može da izvede takav zaključak prije no što je istraga završena", rekao je Radke za AP.

U kući za koju se vjeruje da je kuća njegovih roditelja zavjese su navučene i četvoro policijskih kola su parkirana ispred. Policija je držala medije dalje od vrata porodične kuće u imućnom dijelu Montabaura, grada 60 kilometara sjeverozapadno od Frankfurta, okruženog šumovitim planinama.

Susjedi su odbili da komentarišu, a policija je rekla novinarima da ne prilaze.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.