Crna hronika

RADULOVIĆ: Zbog sumnje da su ubili Bokana uhapšena tri lica iz Podgorice

Službenici UP Bar sa službenicima Sektora kriminalističke policije i službenicima Forenzičkog centra i uz rukovođenje zamjenika Višeg državnog tužiocan u Podgorici, rasvijetlili su ubistvo Želimira Bokana iz Bara počinjeno u noći između 15. i 16.marta. Zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili ovo krivično djelo, uhapšena su tri lica iz Podgorice R.V, star 43 godine, R.B, star, 24 godine i A.K, stara 20 godina, saopštio je Miloš Radulović, načelnik CB Bar, na pres konferenciji održanoj povodom rasvjetljavanja ovog teškog ubistva.
RADULOVIĆ: Zbog sumnje da su ubili Bokana uhapšena tri lica iz Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar je, 16. marta 2015. godine, oko 13,15 časova, prijavljeno da je u porodičnoj kući u naselju Šušanj zatečeno beživotno tijelo Bokana.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Želimir Bokan, upotrebom hladnog oružja, lišen života u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, u toku noći između 15. i 16. marta ove godine, u vremenskom intervalu od 23,00 do 02,30 časova. Po prijemu obavještenja da je pronađeno beživotno tijelo Bokana, na lice mjesta izašli su ovlašćeni policijski službenici CB Bar. O događaju je obaviješten dežurni zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj sa ovlašćenim policijskim službenicima CB Bar,  službenicima Forenzičkog centra i službenicima Sektora kriminalističke policije iz sjedišta u Podgorici – rekao je Radulović.

Na tijelu Bokana konstatovano je, kako je anveo, više ubodnih rana i posjekotina po glavi i tijelu. Na više mjesta u kući pronađeni su tragovi izvršene premetačine.

- Prilikom vršenja uviđaja sa lica mjesta izuzet je veliki broj predmeta i tragova koji su upućeni na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu. Po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, tijelo oštećenog lica je transportovano na Odjeljenju patologije Kliničkog centra u Podgorici. Obdukcija je izvršena 16. marta u večernjim časovima, nakon čega se nadležni tužilac izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja iz čl. 144 stav 1 i 4 KZ Crne Gore. Po izvršenom uviđaju službenici CB Bar su zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije i službenicima Forenzičkog centra, u saradnji sa zamjenikom Višeg državnog tužioca u Podgorici, preduzeli brojne mjere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog djela – rekao je on.

Dalje je naveo da u tom smislu prikupljena su obavještenja od oko 40 građana na području Bara i Podgorice. Izvršena su poligrafska testiranja većeg broja lica. Izuzeta je odgovarajuća dokumentacija od više pravnih lica, a izvršena je i analiza obimnog telefonskog saobraćaja na području Bara, crnogorskog primorja i Podgorice.

- Policijski službenici su na terenu sproveli posebne dokazne radnje i izvršili su detaljnu pretragu terena užeg i šireg lica mjesta, kao i na pojedinim lokacijama na putnom pravcu Bar – Sutomore – Sozina – Podgorica. Izvršena je analiza prikupljenog video materijala zakonito izuzetog sa pojedinih lokacija na području opština Bar i Podgorica, a takođe je izvršeno privremeno oduzimanje putničkog motornog vozila. Shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici danas je, u ranim jutarnjim časovima, u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica i Posebne jedinice policije, izvršen pretres u kućama, stanovima, pomoćnim objektima i vozilima na više lokacija na području Podgorice i Danilovgrada, kojom prilikom je pronađen dio predmeta koji su, kako se sumnja, otuđeni iz kuće pokojnog Bokana. Takođe, na ovim lokacijama izuzeti su drugi predmeti i tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja – rekao je Radulović.

Na jednoj od ovih lokacija od strane službenika kriminalističke policije i službenika Posebne jedinice policije lišena su slobode tri osumnjičena.

Osumnjičeni R.V, R.B. i A.K. će večeras, uz krivičnu prijavu, biti privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su, na štetu Želimira Bokana, počinili krivično djelo teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja. Osumnjičenom R.B. se na teret stavlja i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jer je pretresom njegove kuće pronađeno i 11 polutki supstance za koji se sumnja da je opojna droga heroin.

 

Portal Analitika