Svijet

MERKEL: Nalazi istrage nezamislivi

Najnoviji nalazi istrage o udesu njemačkog aviona "Erbas", poprimili su apsolutno nezamislivu dimenziju, ocijenila je njemačka kancelarka Angela Merkel.
MERKEL: Nalazi istrage nezamislivi
Portal AnalitikaIzvor

Ona je to izjavila komentarišući zaključak istrage da je kopilot aviona kompanije Džermanvings najverovatnije namjerno oborio avion, preneo je AFP.

Merkel je u kratkoj izjavi navela da je to "ovoj tragediji dalo novu, apsolutno nezamislivu dimenziju" i da to "prevazilazi svaku maštu".

Državni tužilac Marseja Bris Roben saopštio je ranije da je kopilot u avionu Džermanvingsa, koji se prije dva dana srušio u francuskim Alpima, namjerno je oborio avion, dodajući da nije u pitanju teroristički ili samoubilački akt.

Riječ je o Andreasu Lubicu, njemačkom državljaninu, koji nema nikakav dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom.

"Kopilot je sam upravljao avionom. On nije htio da otvori vrata kokpita pilotu i namjerno je počeo da spušta avion", rekao je Roben, prepričavajući informacije skinute sa crne kutije na kojoj se nalazi snimak razgovora u kokpitu.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m mankjdn
27.03.2015. 10:41

Ne pricaj gluposti...cus samo Njemac. Ni prvi a ni poslednji put sigurno da se ovako nesto desi.

0
0
A Anonimno-551587735
26.03.2015. 21:40

Ovako nešto može da uradi samo Njemac .

1
1
T TUZIOC
26.03.2015. 19:59

Nije to prvi puta da se desi gledao sam skoro AVIONSKE nesrece i BILO JE BRIDJE 20 i kusur godina tamo SINGAPUR .MALEZIJA AZIJa dje li ? pilot zamijo PUTNICKI AVIJON od TLO cini mi se 114.putnika , Taj PILOT je posle se ustanovilo bio poremecen PSIHOm drug mu je poginujo na vojni avion kad je i on pilotirao za vojsku udarijo u planinu to ga je pogodilo ,pa poslijen je igrao na BERZU izgubio MILION eura sve se to saznalo AMERICKA ISTRAGA koja vodila - a VLASTI te AZIJSKE zemlje KRILE pa se AMERIKANCI ljutili sto ne objave-ova MNERKEL mi tako DJELUJE da je jako ljuta na FRANCUSKOG TUZIOCA-?

0
2