Svijet

MERKEL: Nalazi istrage nezamislivi

Najnoviji nalazi istrage o udesu njemačkog aviona "Erbas", poprimili su apsolutno nezamislivu dimenziju, ocijenila je njemačka kancelarka Angela Merkel.
MERKEL: Nalazi istrage nezamislivi
Portal AnalitikaIzvor

Ona je to izjavila komentarišući zaključak istrage da je kopilot aviona kompanije Džermanvings najverovatnije namjerno oborio avion, preneo je AFP.

Merkel je u kratkoj izjavi navela da je to "ovoj tragediji dalo novu, apsolutno nezamislivu dimenziju" i da to "prevazilazi svaku maštu".

Državni tužilac Marseja Bris Roben saopštio je ranije da je kopilot u avionu Džermanvingsa, koji se prije dva dana srušio u francuskim Alpima, namjerno je oborio avion, dodajući da nije u pitanju teroristički ili samoubilački akt.

Riječ je o Andreasu Lubicu, njemačkom državljaninu, koji nema nikakav dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom.

"Kopilot je sam upravljao avionom. On nije htio da otvori vrata kokpita pilotu i namjerno je počeo da spušta avion", rekao je Roben, prepričavajući informacije skinute sa crne kutije na kojoj se nalazi snimak razgovora u kokpitu.

Portal Analitika