TV / Film

Glumci završili snimanje sa šavovima, slomljenim kostima i gangrenom (VIDEO)

Film "Roar" (Rika) iz 1981. godine označen je kao najopasnije ostvarenje ikada snimano.
Glumci završili snimanje sa šavovima, slomljenim kostima i gangrenom (VIDEO)
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Glumci su na setu lomili kosti, dobijali gangrenu, a neki su nakon snimanja morali da potraže pomoć plastičnog hirurga. Ukupno 70 ljudi koji su učestvovali u stvaranju ovog filma dobili su lakše ili teže povrede.

Akciona avantura Noela Marša prati priču porodice koja živi u divljini, okružena lavovima, tigrovima, gepardima i slonovima.

Ovaj film je premijeru doživio 1981. godine, poslije čak 11 godina dugog snimanja i produkcije, praćenih brojnim povredama glumačke ekipe.

Glavnu ulogu tumači upravo režiser Noel Maršal, koji igra lik Henka, borca za očuvanje prirode, dok njegovu suprugu u filmu igra njegova tadašnja partnerka Tipi Hedren.

Hedrenova je majka poznate holivudske glumice Melani Grifit, koja se kao mlada djevojka takođe pojavljuje u filmu, zajedno sa Noelova tri sina iz prethodne veze.

Radnja filma vrti se oko pomenute porodice koja živi sa divljim životinjama. Ipak, njihovi životu bivaju dovedeni u opasnost kada dva lava počnu borbu za titulu "kralja" čopora, ugrožavajući sve oko sebe.

Par je ideju za film dobio nakon što je pronašao napušteno imanje u Africi, a u kući i van nje stanovali su - lavovi.

Noel i Hedren su se vremenom zbližili sa velikim mačkama, i počeli su da usvajaju male lavove i gaje ih u svojoj kući u Los Anđelesu. Šest godina je ova porodica dijelila dom sa čoporom lavova.

"Ovo je jedan od onih rijetkih ostvarenja gdje glumci nisu glumili, strah se vidi na njihovim licima", glasila je jedna od kritika filma.

Po završetku snimanja, Hedren je morala u bolnicu zbog loma noge, Noel je dobio gangrenu, a tada mlada Melani posjetila je plastičnog hirurga zbog rekonstrukcije lica uslijed zadobijenih povreda. Snimatelj Žan de Bont završio je posao sa nevjerovatnih 220 šavova.

Melani Grifit je riješila da snimi rimejk ovog filma, a premijera se očekuje ovog ljeta.

Izvor i foto: blic.rs

 

Portal Analitika