Abiznis

LP: Privatizacija Luke bila bi završni udarac Kotoru

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, ponovo će pokrenuti u Skupštini pitanje privatizacije i dodjele dugoročne koncesije za Luku Kotor. On će u poslaničkom pitanju ministra saobraćaja i pomorstva, Brajovića, pitati kada se očekuje donošenje odluke Vlade o dodjeli koncesije za područije i djelatnosti “Luci Kotor” A.D. koja ističe 17.maja, te kada će se Vlada odrediti prema Zaključku Skupštine Opštine Kotor od 12.07.2013. godine, u kojem se zahtjeva dodjela priroritetne dugoročne koncesije za područje i djelatnosti Luke Kotor u dosadašnjem obimu.
LP: Privatizacija Luke bila bi završni udarac Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Popović navodi i da je kotorska javnost veoma uznemirena ovakvim stanjem.

"Nakon privatizcije i preseljenja Jugopetrola iz Kotora i gotovo potpunog sloma nekadašnje kotorske privrede, privatizacija Luke je neprihvatljiva i značila bi završni udarac Kotoru kao kulturnoj prijestonici", istakao je Popović.

On je dodao da je značaj Luke Kotor nemjerljiv, kako u nautičkom i tursitičkom, tako i istorijskom i kulturnom smislu.

"Luka Kotor je temeljni dio grada Kotora koje ga čini konkurentnim mjestom na Mediteranu, te je neophodno obezbijediti većinsko učešće države u vlasničkoj strukturi Luke Kotor", poručio je Popović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.