Ostalo

Bolt se vraća u Njujork

Najbrži čovjek svijeta Jusein Bolt trčaće na mitingu Dijamantske lige u Njujorku, prvi put od 2008, kada je u tom gradu oborio svjetski rekord na 100 metara.
Bolt se vraća u Njujork
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori su saopštili da će Bolt učestvovati na mitingu 13. juna, na stazi na kojoj je 31. maja 2008. prvi put oborio svjetski rekord na 100 metara rezultatom 9.72 sekundi.

Nekoliko mjeseci kasnije, Bolt je na Olimpijskim igrama u Pekingu poboljšao vrijeme na 9.69 sekundi, da bi na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. postavio aktuelni najbolji rezultat svih vremena – 9.58 sekundi. 

“Niko ne može da zaboravi svoj prvi svjetski rekord, pa tako ni ja ne mogu da zaboravim oduševljenje publike te večeri u Njujorku”, rekao je Bolt. 

Bolt je i svjetski rekorder na 200 metara, a organizatori nijesu precizirali u kojoj disciplini će Bolt nastupiti u Njujorku.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.