Fudbal

BRNOVIĆ nema dileme: Razmišljamo samo o tri boda!

Još dan je ostao do velikog meča sa Rusijom u kvalifikacijama za EURO 2016. godine, polako se slažu kockice, a kako sada stvari stoje, ’’hrabri sokolovi’’ će u odličnom raspoloženju dočekati okršaj sa ’’zbornajom’’. Selektor Branko Brnović ističe da za sada sve ide po planu, hvali narednog rivala, i naglašava da razmišljaju samo o tri boda.
BRNOVIĆ nema dileme: Razmišljamo samo o tri boda!
Portal AnalitikaIzvor

No, najprije, prethodnih dana u ruskim medijima pojavile su se’’izjave’’ selektora Brnovića kako omaložava ruske igrače i selektora Fabija Kapela.

’’To je čista laž! Rusija je uvijek imala velike igrače, ima ih i sada. O Kapelu nemam prava ni da pričam, za mene je Kapelo među pet najboljih trenera svijeta. Dakle, Rusija je mnogo jaka reprezentacija, i to nijesu moje izjave’’, kratko je na startu konferencije prokomentarisao selektor Brnović a onda se osvrnuo na narednog rivala.

’’Rusija ima mnogo dobre igrače. Ako ih je neko posmatro i gledao protiv Švedske i Austrije, onda zna da su Rusi trebalo da dobiju ta dva meča. U posljednja dva mjeseca smo vidjeli da imaju slabih strana, i to ćemo probati da iskoristimo. Ono što je sigurno, čeka nas mnogo teška utakmica, čeka nas mnogo jaka ekipa, fizički odlično spremna. Tu je Kapelo koji zna da igra na rezultat. Sa mnogima smo razmijenili mišljenja o Rusiji, sa Miodragom Božovićem, tu je i Džudović koji je nekada igrao u Rusiji. Kašćelan i Mladen Božović igraju u ruskom šampionatu i mogu mnogo da nam pomognu. Imamo sve moguće informacije o svakom njihovom igraču, o njihovoj igri. Jedina naša dilema je da li će Kapelo početi sa jednim ili dva napadača. Oni pominju da imaju povrijeđene igrače, imamo i mi Savića, ali očigledno da smo mi navikli na to, za razliku od drugih. Sigurno da i oni imaju sve informacije o nama, i postavlja se pitanje ko će koga taktički nadmudriti. Ali, imamo pravo da vjerujemo, igramo na svom stadionu i mislim da možemo do tri boda’’, poručio je Brnović.

S obzirom na to da još nijesmo na polovini kvalifikacija, možda ni remi ne bi bio loš...

’’Dokle god postoje matematičke šanse nije gotovo. To se već mnogo puta pokazalo... Ali, sa ova tri boda bi se itekako vratili u igru, ne samo za treću poziciju već i za drugu. Nije loše ni kada ne izgubite utakmicu, ali ovoga puta samo razmišljamo o tri boda.’’

Ekipa trenira od neđelje, svi su zdravi i na okupu, jedino fali Savić, a Mirko i Stevan će napokon zaigrati u tandemu.

’’Sa njima dvojicom naprijed imamo taj veliki kvalitet, možemo protiv svakoga da napravimo dvije, tri šanse i da postignemo gol. Što se tiče Marušića, polako se uklapa u ekipu. Odgovara mu ambijent, ovo je grupa dobrih momaka. Mislim da će nam pomoći protiv Rusa jer je fizički dobro spreman, a to nam je u ovom meču najpotrebnije.’’

Sredina terena naše reprezentacije je u posljednje vrijeme pretrpjela najviše promjena.

’’Mogu da kažem da u tom dijelu tima malo lutamo. Prošle godine smo ostali bez pet igrača sredine terena, i to bi se osjetilo i kod mnogo jačih reprezentacija, a ne kod nas. Međutim, mislim da su se ovi momci dobro uklopili. Najvažniji je taj spoj, to iznošenje lopte od njih do Jovete i Mirka. Što se tiče defanzive mislim da nećemo imati problema, svi su zdravi i spremni. Samo treba da ispoštujemo ono što smo radili i pričali proteklih dana, i vjerujem da će sve biti u redu’’, kazao je Brnović koji je još jednom konstatovao da je neigranje Savića sigurno veliki hendikep za našu selekciju.

’’Mi smo navikli na te probleme sa povredama. Koga nema bez njega se može i mora. Što se tiče lidera u Rusiji, mislim da je to Kokorin, on je njihov najbolji igrač. Međutim, imaju još četiri, pet igrača na sredini terena i po bokovima, mnogo hitrih i brzih. Čeka nas težak posao, teška utakmica za vađenje, ali znamo šta nam znače tri boda.’’

Recept za pobjedu i sastav ekipe koja će istrčati sjutra veče pod Goricom?

’’Recept je jednostavan – dati gol više i tri boda su sigurna. Što se tiče sastava nemam dilema. Dva igrača su imala stomačni virus, ali će biti spreman za petak. Možda to bude neka dilema, ostalo se sve zna’’, poručio je Brnović.

Utakmica pod Goricom igra se u petak od 20 sati i 45 minuta.

Portal Analitika