Fudbal

VUČINIĆ zabavljao novinare pa poručio: Da izginemo za pobjedu!

Mirko Vučinić u sjajnoj formi očekuje duel sa Rusijom, ali i u još boljem raspoloženju. Od našeg kapitena se uvijek očekuje da jednim potez riješi meč, tako će biti i sjutra veče, a dan uoči tog duela zabavio je novinare na pres konferenciji.
VUČINIĆ zabavljao novinare pa poručio: Da izginemo za pobjedu!
Portal AnalitikaIzvor

Svi se uzdaju da će Mirko golgeterski učinak nastaviti i sjutra veče.

’’Najvažnije je da dobijemo utakmicu. Nije bitno da li ću ja dati gol, ili neko drugi.’’

Pošto igra u sjajnoj formi, ruske novinare je začudilo što se odlučio na fudbal u Emiratima. Vučinić je u svom stilu kratko odgovorio:

’’Ostario sam... Igrao sam u Italiji dugo, Italija te izmori. Zato sam se odlučio na taj korak, da upoznam drugu zemlju, i ne kajem se zbog toga.’’

Jedan ruski fudbaler je na pitanje novinara kazao da je Edin Džeko najbolji crnogorski fudbaler, na sve to Mirko je odgovorio:

’’Kad bi nas potcijenili to bi bilo bolje za nas. Ako je za njega Džeko najbolji Crnogorac, Srbin ili neko drugi, onda ne znam što da kažem na to.’’

Na pitanje zna li nekog ruskog fudbalera, Vučinić je odgovorom zasmijao sve prisutne:

’’Slabo pratim fudbal, jedine igrače koje znam su iz italijanske lige. Tamo sam igrao dugo godina, izvinjavam se al' stvarno ne znam...’’

Poslije duže vremena Jovetić i Mirko predvodiće napad Crne Gore.

’’Mislim da reprezentaciju ne čine jedan ili dva igrača. Možete da imate dva najbolja igrača svijeta, ali ako ostalih devet ne daju pomoć, onda ni ta dvojica ne mogu da donesu rezultat. Treba da izađemo na teren kao tim, da zaboravimo na imena, i da ginemo jedan za drugoga.

Mirko je slaveći gol protiv Švajcarske skinuo šorc i stavio ga na glavu, da li će isto uraditi protiv Rusije, ako postigne gol?

’’Ne vjerujem, mislim da bi mi se žena naljutila. To što sam do sada radio sam radio, više toga nema...’’

Zenit je jedno vrijeme bio zainteresovan za Vučinića, a da li ga možemo u budućnosti gledati u nekoj ruskoj ekipi, Mirko je odgovorio:

’’Prve ponude za Rusiju sam dobio sa 20 godina. Posljednje dvije godine u Romi, bilo je priča oko prelaska, ali sam ostao. Ljepše mi je sada u Emiratima, nego 14 godina u Italiji. Rusija je mnogo hladna, Emirati su sunce, more’’, još jednom je Mirko izazvao smijeh prisutnih.

Naša reprezentacija večeras će odraditi posljednji trening, vjerujemo da će Mirko, kao i danas, biti raspoložen i sjutra na terenu, i da će voditi Crnu Goru do pobjede.

Portal Analitika