Crna hronika

Završeno suđenje Bobanu Lakoviću zbog pokušaja ubistva Radoslava Stanišića

Završnim riječima juče je okončano suđenje Bobanu Lakoviću, koji se sumnjiči da je 30. juna prošle godine u centru grada ranio Radoslava Stanišića. Presudu će 31. marta izreći sutkinja Jelena Perović.
Završeno suđenje Bobanu Lakoviću zbog pokušaja ubistva Radoslava Stanišića
Portal AnalitikaIzvor

Zastupnica optužbe Snežana Šišević istakla je u završnoj riječi da je u toku postupka nesumnjivo dokazano krivično djelo za koje se optuženi tereti.

- U cjelosti ostajem pri optuž-nom prijedlogu i predlažem da ga sud kazni i osudi po zakonu -dodala je Šišević. Branilac optuženog, advokat Zdravko Begović tražio je od suda da prilikom odmjeravanja kazne, posebno ima u vidu okolnosti pod kojim je djelo počinjeno.

- Moj branjenik je priznao krivično djelo i ukazao bih na niz oklonosti koje su dovele do izvršenja kriivčnog djela. Sukob koji već duže vrijeme traje između Stanišića i Lakovića doveo je do fizičkog obračuna, što je i ostavilo posljedice na mog branjenika. To je pokazao i nalaz vještaka u kojem se navodi da je moj branjenik bio znatno smanjene uračunljivosti - kazao je Begović. Laković se od decembra brani sa slobode, nakon što je njegov advokat Begović ponudio jemstvo od 46.800 eura da mu se ukine pritvor. Optužba Laković se tereti da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. On je uhapšen u julu prošle godine. Prema nezvaničnim informacijama, kao motiv vatrenog obračuna tada su se pominjali neraščišćeni računi, odnosno sukob koji je završio tučom Lakovića i grupe Zagoričana među kojima je bio i Radoslav Stanišić. Policajci su prilikom istrage, na mjestu događaja, pronašli osam čaura. (Pobjeda)

Portal Analitika