Društvo

Kovačević u radnoj posjeti Zavodu za zapošljavanje i Rehabilitacionom centru na Zabjelu

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je Zavod za zapošljavanje. Direktorica Zavoda Vukica Jelić upoznala je ministra sa funkcionisanjem nacionalne službe zapošljavanja, kretanjima na tržištu rada, izazovima u ovoj godini i novim projektima. Najavljeno je otvaranje biroa rada u novim opštinama Gusinju i Petnjici, kao i u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi. Jelić je istakla viziju Zavoda da bude savremena berza rada sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga poslodavcima i tražiocima posla, po ugledu na evropske službe zapošljavanja.
Kovačević u radnoj posjeti Zavodu za zapošljavanje i Rehabilitacionom centru na Zabjelu
Portal AnalitikaIzvor

Kovačević je podržala sve aktivnosti Zavoda i ocijenila da su dobro postavljeni prioriteti kao i mjere za podsticaj zapošljavanja mladih, lica s invaliditetom i aktivaciju korisnika socijalnih davanja. Na skupu je posebna pažnja posvećena primjeni novog Zakona o strancima. Ona je naglasila da Zavod za zapošljavanje, primjenjujući ovaj propis, treba da sve svoje kapacitete stavi u funkciju podsticanja što većeg zapošljavanja domaćih radnika.

U okviru posjete Zavodu Kovačević je obišla i Rehabilitacioni centar na Zabjelu. Kvalitetan objekat površine 2000 metara kvadratnih, i jedini te vrste u Crnoj Gori, pruža ogromne mogućnosti u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom. Centar će omogućiti realizaciju strateških obaveza u obezbjeđivanju zdravstvenih, socijalnih, obrazovnih, radno-terapeutskih, usluga profesionalne rehabilitacije i drugih usluga licima sa invaliditetom, počev od predškolskog uzrasta i to sve u skladu sa njihovim realnim potrebama, a po međunarodnim standardima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.