Zanimljivosti

Ako ovaj tekst zapamtite, zaboravićete nešto drugo

Mozak pravi nužnu žrtvu i briše starija sjećanja, kako bi napravio mjesta za nova. Naučnici sa Univerziteta Birmingam napravili su studiju i objavili je u naučnom časopisu „Nature Neuroscience”.
Ako ovaj tekst zapamtite, zaboravićete nešto drugo
Portal AnalitikaIzvor

Prema toj studiji, mozak radi po takvom principu da faktički briše određene memorije kako bi napravio mjesta za nove informacije.

Dr Maria Vimber sa ovog univerziteta, kaže da je ova teorija mnoge iznenadila, ali i da je sasvim razumljivo zbog čega je neki smatraju zastrašujućom.

v175150 (1)

Ispitanicima koji su učestvovali u ovom eksperimenetu posmatrana je moždana aktivnost preko magnetne rezonance, a oni su morali da se sjete određenih stvari iz njihovog života.

Naučnici su tada mogli da uoče kakva je neurološka sudbina određene memorije kada su ispitanici pokušali da je ponovo pokrenu.

Tehnologija.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.