Region

Vučiću stigle nove prijetnje smrću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da prijetnje smrću premijeru Aleksandru Vučiću preko interneta dolaze iz Austrije i da su nastavljene i danas.
Vučiću stigle nove prijetnje smrću
Portal AnalitikaIzvor

"Moj kabinet je danas kontaktirao s kabinetom austrijske ministarke unutrašnjih poslova kako bismo obezbijedili sve detalje i informacije radi utvrđivanja da li se radi o pojedincima ili organizovanoj grupi, i vjerujem da ćemo uskoro imati odgovor na ta pitanja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare nakon posjete Policijskoj upravi (PU) Pančevo.

MUP prijetnje smrću bilo kome u Srbiji doživljava kao ozbiljne, bez obira da li se radi o premijeru ili običnom građaninu, ukazao je Stefanović, i iznio da je nezadovoljan jer javnost ne tretira jednako mete takvih prijetnji.

"Ako se radi o premijeru ili nekom iz vladajuće koalicije onda je to u redu, nije ozbiljno i postavlja se pitanje zašto se uopšte diže buka. Ali, ako je u pitanju neko iz drugog miljea, onda treba da hapsimo, tjeramo na robiju 100 godina i ne znam šta sve da radimo. Prijetnja je prijetnja, kriminalac je kriminalac, a žrtva je žrtva i mislim da tu treba da imamo ujednačen pristup", izjavio je ministar.

rtcg.me

Portal Analitika