Abiznis

SAJAM NAMJEŠTAJA BUDVA: Proizvode predstavilo oko 90 proizvođača

Na Sajmu namještaja, koji je danas otvoren u Budvi, svoje proizvode predstavilo je oko 90 proizvođača, od kojih je skoro 70 bilo iz Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
SAJAM NAMJEŠTAJA BUDVA:  Proizvode predstavilo oko 90 proizvođača
Portal AnalitikaIzvor

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva, za koje je posebno važna činjenica da je ove godine značajno veći broj domaćih prerađivača i proizvođača namještaja prepoznao značaj učešća na toj manifestaciji.

Generalni direktor Direktorata za šumarstvo i drvnu industriju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Adem Fetić, rekao je da je taj resor prepozno značaj manifestacije u šansi za proizvođače namještaja i opreme, posebno na bazi drveta kao sirovine.

„Drvo je jedan od najcjenjenih materijala u proizvodnji namještaja, opreme, enterijera pa i eksterijera, a Crna Gora raspolaže sa značajnim količinama kvalitetnog drveta. Sadašnji stepen finalne obrade u drvnoj industriji je na niskom stepenu”, kazao je on na otvaranju Sajma.

Fetić je rekao da preduzeća koja se bave tom djelatnošću još nijesu adekvatno povezana u smislu saradnje ili povezanosti u kooperative.

“Sajmovi poput ovih mogu biti od velike koristi za povezivanje, uspostavljanje poslovnih kontakata i sagledavanje trendova na tržištu u cilju profilisanja proizvodnje određenih finalnih proizvoda“, naveo je Fetić.

On je podsjetio da je Ministarstvo prošle godine donijelo Strategiju razvoja drvne industrije za budući petogodišnji period, u kojoj su prepoznate potrebe utvrđivanja i prihvatanja drugačijeg razvojnog koncepta u odnosu na dosadašnji, gdje se posebno ističe koncept proizvodnje prema zahtjevima i potrebama tržišta.

Direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković, kazao je da je zadovoljan brojem izlagača, posebno novih, među kojima je veliki broj domaćih.

„Sa 40 odsto novih izlagača, potvrđuje se potencijal sajamske platforme koja u kontinuitetu tržištu obezbjeđuje nove proizvode i prilike za saradnju“, kazao je Bujković.

Sajam namještaja u Budvi trajaće do 29.marta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.