Svijet

LUFTHANSA: Avion bio potpuno tehnički ispravan

Visoki zvaničnik njemačke kompanije Lufthansa Karsten Špor je izjavio da je za kompaniju još uvijek nepoznanica uzrok jučerašnjeg pada putničkog aviona, koji je bio tehnički potpuno ispravan, a koji je pao na jugu Francuske tokom leta iz Barselone ka Diseldorfu.
LUFTHANSA: Avion bio potpuno tehnički ispravan
Portal AnalitikaIzvor

Špor je novinarima u Frankfurtu kazao da je trenutno prioritet Lufthanse da pomogne porodicama stradalih putnika i članova posade.

Porodicama stradalih putnika i posade aviona Lufthansine firme Džerman Vings osigurana je pomoć psihologa, a sjutra će Lufthansa osigurati i posebne letove kojima će iz Barselone i Diseldorfa u francuski Marselj biti odvezeni članovi porodica stradalih putnika.

"U okviru istrage o uzrocima nesreće pomoći ćemo njemačkim i francuskim institucijama i nećemo praviti nikakve spekulacije o mogućim ishodima istrage. Nama je neshvatljivo kako je pao tehnički potpuno ispravan avion sa dva pilota koji su obučeni za taj posao u Lufthansi", kazao je Špor.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas De Mezijer je na konferenciji za novinare u Berlinu pozvao da se prekinu sve spekulacije o mogućim uzrocima jučerašnje avionske nesreće. On je kazao da se istraga vodi detaljno, a da za sada nema nikakvih naznaka da je avion srušen, odnosno da je pad aviona izazvan od trećih lica.

U sjedištima Lufthanse u Frankfurtu i Džerman Vingsa u Kelnu, kao i na mnogim aerodromima u Njemačkoj, danas tačno u vrijeme jučerašnje nesreće, minutom utanja je odata počast stradalim.

Airbus A320 njemačke kompanije Džerman Vings, koja je u vlasništvu Lufhanse, juče je pao na jugu Francuske tokom leta na relaciji Barselona-Diseldorf. U nesreći je život izgubilo svih 150 osoba koje su bile u avionu, među kojima su bila 144 putnika i 6 članova posade.

[ Anadolija, rtcg.me ]

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.