Fudbal

Platini - cilj je Blaterova fotelja

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini poručio je da nema namjeru da se po isteku novog mandata ponovo kandiduje na mjesto predsjednika te organizacije.
Platini - cilj je Blaterova fotelja
Portal AnalitikaIzvor

Platini (59), koji je u utorak reizabran na mjesto predsjednika UEFA, je u razgovoru sa novinarima u Beču nagovijestio da bi 2019. godine mogao da pokuša da dođe na čelo Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

"Za pet godina ću imati 64 i ostaće mi još jedan posao da obavim. Ne znam da li ću ostati u UEFA ili ću pokušati da se uključim u trku za predsjednika FIFA, ili da odem na neku treću stranu", rekao je ovaj legendarni francuski fudbaler.

Platini je u fudbalskoj javnosti viđen kao nasljednik Sepa Blatera, kada je Švajcarac prije četiri godine obećao da će ovog maja napuštiti mjesto predsjednika FIFA. Ipak, 79-godišnji Blater se ponovo kandidovao da i u svom petom mandatu vodi krovnu organizaciju svjetskog fudbala.

Platini je rekao da očekuje da će ove godine Blatera zamijeniti kandidat iz Kuvajta, šeik Ahmad Fahad Al Ahmed Al Sabah.

"To je ličnost koja ima veliku izbornu podršku. On je veoma jak", rekao je Platini.

Izbori za predsjednika FIFA održaće se 29. maja.

Portal Analitika