Zabava

TOP GIR: Klarkson dobio otkaz

Interna istraga Bi-Bi-Sija o incidentu zbog kojeg je nedavno suspendovan voditelj „Top gira“ privedena je kraju, a britanski „Dejli telegraf“ otkriva da se tokom ove sedmice može očekivati da će Klarksonu biti uručen otkaz.
TOP GIR: Klarkson dobio otkaz
Portal AnalitikaIzvor

Utvrđeno je, naime, da je zaista fizički napao svog producenta, a generalni direktor Bi-Bi-Sija Lord Hol će se 54-godišnjem voditelju zahvaliti na saradnji uz napomenu da je njegovo ponašanje neprihvatljivo za tu televizijsku kuću.

Do obračuna je došlo prije nekoliko sedmica u jednom hotelu, a istragom je utvrđeno da je Klarkson 20 minuta urlao na producenta Ošina Tajmona koji ga je prije toga obavijestio da su u hotelskom restoranu prestali da poslužuju hranu zbog čega će ostati bez obroka nakon cjelodnevnog snimanja. Nakon verbalne rasprave uslijedio je i poluminutni fizički napad.

Za Bi-Bi-Si je to bilo previše, s obzirom na to da se Klarkson u posljednje vrijeme već našao u nekoliko skandala i šefovi su ga upozoravali da mu sljedeće ludovanje neće oprostiti. Odmah nakon incidenta voditelj je suspendovan, a Top gir je privremeno skinut s programa.

Telegraf saznaje da će emisija vjerovatno ići dalje bez Klarksona, a zasad nije jasno planiraju li njegove kolege Džejms Mej i Ričard Hamond da ostanu u emisiji ili da i oni odu za otpisanim voditeljem, za kojeg se spekuliše da bi mogao da se skrasi na američkom servisu Netfliks.

Navodno je najvjerovatniji kandidat za novo lice Top gira popularni radijski voditelj Kris Evans, koji trenutno vodi jutarnju emisiju na Bi-Bi-Sijevom drugom radijskom programu, a poznat je kao veliki obožavatelj i kolekcionar automobila.

Top gir je jedna od najpopularnijih Bi-Bi-Sijevih emisija, koja se emituje u više od 170 država širom svijeta, a godišnje zaradi oko 68 miliona eura.

rtcg.me

Portal Analitika