Svijet

Ovi gradovi vam plaćaju da u njima živite

Možete li zamisliti da postoje gradovi gdje vam država plaća da živite u njima? Da, dobro ste pročitali. Iako zvuči nestvarno, ovaj fenomen postoji širom Amerike i nije rijetka pojava. 24sata.rs donosi popis gradova u kojima vam država daje novac samo da biste tu živjeli.
Ovi gradovi vam plaćaju da u njima živite
Portal AnalitikaIzvor

Harmoni

Gradić u Minesoti je spreman da da i do 12.000 eura svakome ko je spreman tu da se nastani. Budući da su svjesni da većina kuća u tom gradiću treba dosta popravke i ulaganja novca, osmislili su podsticaj za sve one koji žele da se presele. Akcija traje već nekoliko godina.

Detroit

Proteklih nekoliko decenija Detroit je bio u dosta teškoj situaciji, što za posljedicu ima potpuno napuštene predjele širom grada. Da bi se izborili s tim, oni su pokrenuli “Challenge Detroit”, program koji podstiče mlade, sposobne i obrazovane ljude da dođu da žive u ovaj grad.

Bilo gdje na Aljasci

Ako vam ne smeta zima, onda je ovaj program prava stvar za vas. Naime, Aljaska plaća ljudima koji tu stalno žive. Da biste dobili novac potrebno je da se tamo preselite i da dokažete da ste se preselili za stalno. Nakon što to uradite, 18.000 dolara svake godine čeka samo na vas.

Čatanuga

Ovaj grad u američkoj saveznoj državi Tenesi nedavno je dobio nadimak “GigCity”, što znači da u Čatanugi svaki građanin ima pristup wireless internetu brzine gigabajt po sekundi. Zbog toga su osmislili program “GeekMove” koji bi trebao da pomaže mladim kompjuterskim genijalcima koji imaju i želju da se presele i da tu i rade.

Saskačevan

Kako bi privukli što više mladih intelektualaca, iz ove kanadske pokrajine odlučili su se da ponude 20.000 kanadskih dolara mladim ljudima iz Kanade, ali i imigrantima, kako bi tu došli da žive i rade najmanje sedam godina. Jedini uslov je da ste relativno nedavno završili fakultet (poslije 2006. godine) i da ste spremni da se suočite sa kanadskom zimom.

Nijagarini vodopadi

Dok mnogi sanjaju da posjete ove čuvene vodopade, tamošnje vlasti na sve načine pokušavaju privući mlade. Za to daju podsticaj od 7.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ako imate želju da živite tamo. Uslov je da ste tek završili fakultet, a program koji se ovim bavi je “Live NF”.

Skoro bilo gdje u Kanzasu

Država Kanzas je spremna da plati ljudima da dođu da žive i rade tu. Od 105 djelova ove države, 77 pruža finansijsku pomoć novim stanovnicima. U zavisnosti od toga za koji dio države se odlučite, možete da dobijete i do 15.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ili da budete oslobođeni od plaćanja poreza punih pet godina.

(Vijesti.ba)

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.