Ostalo

U subotu podgorički ultramaraton

Na međunarodnom ultramaratonu na 50 kilometara Montenegro 2015, koji će biti održan u subotu u Podgorici, očekuje se učešće oko 50 takmičara, saopštili su danas organizatori.
U subotu podgorički ultramaraton
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički ultramaraton održava se 15. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović. Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će osmu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme. Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara. Saopšteno je da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti.

Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima – memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara. Očekuje se da u svim disciplinama manifestacije takmiči preko 500 učesnika.

Na ultramaratonu se očekuje nasup takmičara iz iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rusije, Slovenije, Francuske i Crne Gore. Promoter manifestacije je Mileta Božovic, prvi Crnogorac koji koji je istrčao ultramaron od 100 kilometara. Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore brani Nreka Ljuljdjuraj iz Tuzi. Početak manifestacije zakazan je za deset, dok će sat kasnije startovati ultramaratonci. (Mina)

Portal Analitika