Abiznis

BOJANOVIĆ: Niko neće kupiti Rudnike boksita, nećemo dozvoliti prekid proizvodnje

Smatram da ni četvrti tender za prodaju imovine nikšićkih Rudnika boksita neće uspjeti zbog visoke početne cijene, Kompanija Neksan biznismena Miodraga Dake Davidovića je poslala korektnu ponudu računajući da će stečajna uprava pristati na prodaju imovine neposrednom pogodbom, međutim oni su odlučili da se se ponude ispod 8,55 miliona eura uopšte ne razmatraju, izjavio je Portalu Analitika predsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita Borisav Bojanović.
BOJANOVIĆ: Niko neće kupiti Rudnike boksita, nećemo dozvoliti prekid proizvodnje
Portal AnalitikaIzvor

On je najavio da će sindikat još jednom razgovarati sa Davidovićem o eventualnom produženju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji u slučaju da propadne i četvrti tender, koji se zaključuje 21. aprila.

“Izvršićemo pritisak na Ministarstvo ekonomije i stečajnu upravu da se imovina preduzeća hitno proda neposrednom pogodbom. Ako se prekine proizvodnja tražićemo odgovornost onih koji su krivi za to, jer bi time bila ugrožena egzistencija radnika i njihovih porodica”, kazao je Bojanović, napominjući da je Neksan, koji upravlja preduzećem do 21. aprila, juče isplatio radnicima platu nekoliko dana prije roka.

Stečajna uprava Rudnika boksita raspisala je četvrti oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 8,55 miliona eura, što je 950 hiljada eura niže nego na prethodnom tenderu. Zainteresovani za kupovinu, pisane ponude treba da dostave Privrednom sudu do 20. aprila.

Na prethodni, treći tender, na kojem je početna cijena iznosila 9,5 miliona eura, dostavljene su dvije ponude, mađarske kompanije Vagon impex i nikšićkog Neksana, ali su obje proglašene nevažećim.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Na prodaju je i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća. Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju.

 
 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.