Abiznis

MF: Snaženje dijaloga sa Unijom poslodavaca

Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa Svetlanom Vuksanović, predsjednicom Unije poslodavaca Crne Gore, i Suzanom Radulović, generalnom sekretarkom UPCG-a.
MF: Snaženje dijaloga sa Unijom poslodavaca
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je bilo riječi o modelima unapređenja saradnje dvije institucije, prvenstveno u dijelu revidiranja kaznenih politika i mjera, koje bi doprinijele većem stepenu efikasnosti cjelokupnog tržišta i omogućile jedinstveniji pristup u rješavanju svih vidova neregularnosti.

U tom kontekstu, u načelu je razmatrana mogućnost prevazilaženja problema koji nastaju u procesima stečajnih postupaka, kroz mogućnost naplate dospjelih obaveza imovinom dužnika, kako bi sam stečajni postupak bio efikasniji i održiviji.

Ne zanemarujući ona lica koja uredno izmiruju svoje obaveze i posluju u skladu sa zakonom, za iste je, takođe, inicirana mogućnost kreiranja dodatnih podsticaja, odnosno olakšica.

Predstavnice Unije poslodavaca upoznale su ministra sa pitanjima koja mogu biti kočnica njihovom funkcionisanju, uključujući i logističko pitanje koje se odnosi na poslovni prostor za potrebe Kuće socijalnog dijaloga, za koje je ministar izrazio razumijevanje i spremnost za pružanje podrške.

Dogovoreno je da se, u narednom periodu, konkretizuje saradnja u više segmenata, i intezivira rad na rješavanju i prevenciji potencijalnih prepreka održivog razvoja privrede.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L LIBERTARIJANAC
25.03.2015. 11:55

Njiovi PRESJEDNICI kada odrade posa cascavaju se mjestima po BUDZETU itd... Mislim da taj SOCIJALISTICKI KARNEVAL je neprijatelj nase PRIVREDE i EKONOMIJE, Kada su rekli dajte VLADO dajte ZUGICU da nasim PREDUZETNICIMA olaksamo tako sto cemo kao u celoj EU odobriti da se placa PDV nakon 3-6 mjeseci a kod uvoza da se ne placa carina i PDV avansno vec nakon6 mjeseci ili kada se proda roba kao U CELOJ EU i ta sredstva se koriste za OBRT nasih PREDUZETNIKA za jacanje FIRMI kada su se protivili VISOKIM dazbinama na PLATE kada su rekli dajte ALTERNATIVU -privatne PENZIJe , jada su trazili da se moze placati samo ZDRASTVO recimo obavezno a ZAPOSLENI da ima slobodu da sam uplacuje za PENZIJE itd.... ni PANEL DISKUSIJE.

1
0
M MEHANIZMI-demokratija
25.03.2015. 11:49

Ko stoji iza UNIJE dali stoje UNIONISTI ?? KO BIRA presjednika te UNIJE da li su DEMOKRATSKI BIRANI NIJESU od osnivanja to je vise PRIVATNO UDRUZENJE- i koje MEHANIZME imaju PREDUZETNICI da smijene PRESJEDNIKA kojega oni nijesu ni birali ? UNIJA je predaleko od malih i SREDNJIH PREDUZECA nista ona DOBRA NE DONOSI ona je samo produzena ruka BRISELU kako da SERTIFIKATE sproveda na pewduzetnike nesto kao MILOS OBRENOVIC TURCIMA te sluzio e tako i UPCG sluzi VLADI.

1
0