Zabava

Šta ste sanjali noćas? Evo šta znače erotski snovi

Ako spavate ne znači da vaš libido odmara – ističe Susan Blok, seksolog.
Šta ste sanjali noćas? Evo šta znače erotski snovi
Portal AnalitikaIzvor

Ona kaže da su snovi često način na koji podsvijest utiče na vaš život, a snovi o seksu ne moraju uvijek da budu doslovno shvaćeni. Umjesto toga, oni mogu da simbolizuju probleme, želje i nade u svim aspektima nečieg života. Sa druge strane, stručnjak za snove Lauri Lovenberg, govori kako obraćajući pažnju na seksualne snove možete na pravi način da dobijete ono što želite od vašeg života. 

Međutim, snovi ponekad uopšte ne znače i ne predstavljaju ono što sanjate, nego sasvim nešto drugo. Podsvijest u snovima oslobađa skrivene strahove i želje koji su jedinstveni za svaku osobu i zato ih je ponekad teško generalno tumačiti. Bez obzira na to što sanjate, morate da prihvatite činjenicu da su seksi snovi sasvim nešto normalno. Ne donose i ne znače ništa loše, već su samo odraz psihološkog zdravlja koje može imati veze sa stvarnošću, ali i ne mora. 

Seksualni snovi mogu da pobude osjećaje koji u osobi i njenim mislima ostaju još par dana. Seks je najmoćniji ljudski nagon i zato ne iznenađuje činjenica da u ljudima ostavlja svakakve pobuđene misli i razmišljanja. Tokom spavanja, um je slobodan da luta i tako nastaju snovi koji zaista mogu da budu svakakvi. 

Često snovi u kojima uzaludno tražite neki prostor znače nedostatak povezanosti između vas i vašeg partnera u svakodnevnom životu. Razmislite o tome koliko vremena provodite zajedno, jeste li dovoljno posvećeni jedno drugome i kako to da ispravite. Posebno tome posvetite pažnju ako se takvi snovi ponavljaju.

 

Seks s poznanikom ili možda sa šefom? 

Sanjali ste strastveni seks sa svojim komšijom ili zgodnim prijateljem svog momka? Možete da odahnete. To ne znači da vi ustvari želite da varate, već samo da se divite toj osobi i potajno želite da posjedujete neku od njegovih osobina i vrlina. I to nije ništa loše i nešto zbog čega biste morali da se osjećate bezveze. Vrući, seksi snovi s vašim šefom? Sigurno vam nije bilo lako ujutro kada ste shvatili šta ste sanjali. Međutim, takva vrsta snova uopšte ne predstavlja to što mislite i oko čega ste zabrinuti. To znači da se želite na određeni (poslovni) način zbližiti sa svojim šefom, ali nipošto ne uključuje nikakve znakove seksualnosti i slično. Ovi snovi ukazuju koliko zapravo cijenite poslovan stil i ideje svog šefa i njegov način rukovođenja. Sasvim su bezazleni i u njima nema ničeg seksualnog. 

Letjenje 

Potpuna sloboda i neopterećenost. Seksolozi ističu kako su snovi u kojima sanjate da letite usko povezani s orgazmom. Snovi o letjenju mogu da budu pokazatelj frustracije u vezi trenutnog stanja seksualnog života i potajne želje o predanosti. 

Seks s poznatom osobom 

U snovima i podsvijesti i najzgodniji muškarac svijeta (iako je oženjen) može da bude vaš. Ovi snovi deklarišu se kao nedostatak pažnje u svakodnevnom životu. Ta pažnja ne odnosi se samo na ljubavni život osobe, već i na odnose s kolegama, prijateljima, prodicom... (Super Žena)

Portal Analitika