Politika

Knežević: Đukanovićev perfomans vrhunac političke morbidnosti

NATO-performans Mila Đukanovića, koji je izveo sinoć na Javnom servisu, i to na dan početka bombardovanja naše države, predstavlja vrhunac političke morbidnosti i odsustva bilo kakvog stepena saosjećanja prema dvije hiljade nevino nastradalih građana bivše SRJ, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.
Knežević: Đukanovićev perfomans  vrhunac političke morbidnosti
Portal AnalitikaIzvor
"Pošto je, izgleda, neophodno da se Đukanović stalno podsjeća na svoju ulogu u zločinu, koji je počinjen nad građanima Crne Gore i Srbije, i ovom prilikom ću ga podsjetiti da je bio član Savjeta odbrane, koji je glasao da se SRJ brani od najavljene agresije i ugrožavanja njenog teritorijalnog suvereniteta i integriteta", rekao je Knežević. 
Prema njegovim riječima, kad su prve bombe počele da padaju po Golubovcima, Danilovgradu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Đukanović je u NATO-avionu odletio za Brisel, u sjedište NATO-pakta, što predstavlja nezabilježen akt veleizdaje u novijoj svjetskoj istoriji.
"Pobjeći iz države, čiji si predsjednik, kod onih koji je bjesomučno bombarduju, i zatim nakon šesnaest godina držati moralne pridike, to može samo Đukanović", smatra Knežević. 
Dodaje da je brutalna neistina da je crnogorski premijer sačuvao građanski mir 1999. godine u Crnoj Gori, isto kao što je brutalna neistina da NATO-bombe nijesu padale i po Zeti, Danilovgradu, Boki Kotorskoj... I suštinsko je pitanje koliko su bombe sa osiromašenim uranijumom otrovale životnu sredinu, povećale broj oboljelih od karcinoma, i pritom pojedina mjesta gotovo lišila životne perspektive.
"Namjerno ne želim pominjati Murino, jer Đukanović nije dostojan nijednog slova ovog svetog mjesta, niti žrtava bombardovanja.  
Njegov sinoćnji nastup predstavlja direktno vrijeđanje uspomene na sve one, koji su poginuli u sedamdesetosmodnevnoj NATO-agresiji, i u Crnoj Gori i Srbiji. Ali se drugačije od Đukanovića nije ni moglo očekivati. A premijeru je sinoć, u stvari, bilo specijalno mjesto u emisiji „Mehanizam“, koja se bavi sistematskim pljačkanjem države Crne Gore i njenih građana od strane njegovih partijskih drugova. A ne da se ponaša kao da su ga upravo odmrznuli iz nekog globalnog zamrzivača, da nastavi tamo gdje je i započeo, i uništi sve čega se dotakne, u svoju korist, a na štetu ostalih", zaključio je Knežević. 
Portal Analitika