Društvo

Povlačenje izmjena Zakona o medijima?

Jedan od predlagača izmjena i dopuna Zakona o medijima, Andrija Popović, kazao je da će, u dogovoru sa ostalim predlagačima, povući ili izmijeniti prijedlog, nakon što je Venecijanska komisija sugerisala da treba brisati odredbu o privremenoj zabrani medija.
Povlačenje izmjena Zakona o medijima?
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici Popović, Genci Nimanbegu i Rifat Rastoder predložili su 6. marta nove izmjene i dopune Zakona o medijima, kojima je predviđeno da sud može zabraniti distribuciju medija koji prekrši sudsku odluku o zabrani objavljivanja spornog sadržaja, ali privremeno, odnosno do pravosnažnog okončanja postupka, prenosi Mina.

Popović je najavio da će uvažiti preporuke Venecijanske komisije i, u dogovoru sa ostala dva predlagača Nimanbeguom i Rastoderom, "povući izmjene ili kardinalno izmijeniti prijedlog".

On je Pobjedi kazao da je i ranije rekao da će čekati stav Venecijanske Komisije.

Popović je, kako se navodi, istakao da je sloboda medija najvažnija, ali da se mora tražiti model koji bi spriječio eventualne zloupotrebe medija, iako ,,nije dobro da to rade političari, već stručna javnost, naročito novinarski esnaf“.

Nimanbegu je kazao da će razmisliti o preporukama Venecijanske komisije, koje zvanično nije dobio. “Mišljenje VK čitao sam samo u medijima. Razmisliću još o tome”, rekao je Nimanbegu.

Zakon može biti povučen ako samo jedan od predlagača bude to tražio. (Mina, Portal RTCG)

Portal Analitika