Ostalo

Hamiltonu 40 miliona godišnje

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 Britanac Luis Hamilton rekao je da se nada da će prije vikenda i trke za Veliku nagradu Malezije produžiti ugovor sa Mercedesom.
Hamiltonu 40 miliona godišnje
Portal AnalitikaIzvor

Britanski mediji spekulišu da bi Hamilton mogao da potpiše poboljšani ugovor od 40 miliona funti godišnje. Hamiltonu ove godine ističe ugovor i posljednja dva mjeseca pregovara sa čelnicima Mercedesa Totom Volfom i Nikijem Laudom.

"Sada advokati pregovaraju i nadam se da će sve biti završeno prije vikenda. To bi bilo sjajno, ali ako ne, onda u dogledno vrijeme", rekao je Hamilton za Skaj Sports.

Uprkos Hamiltonovim željama, pojedini čelnici Mercedesa nagovijestili su da se ovog vikenda ne očekuje potpisivanje ugovora. Prema važećem ugovoru dvostruki svjetski šampion Hamilton prima godišnje 20 miliona funti.

Najplaćeniji vozač Formule 1 trenutno je Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 37 miliona funti (50 miliona eura). Hamilton je pobijedio u prvoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, za Veliku nagradu Australije, 15. marta u Melburnu.

Portal Analitika