Politika

Premijerski sat: Pitaće za NATO, sivu ekonomiju...

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, odgovaraće danas u Parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijerski sat: Pitaće za NATO, sivu ekonomiju...
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mevludin Nuhodžić pitaće Đukanovića da ocijeni dosadašnje rezultate u okviru intenziviranih i fokusiranih razgovora u proteklih šest mjeseci na putu ka NATO-u, posebno rast javne podrške.

Poslanika Pozitivne Crne Gore, Darka Pajovića interesuje koje mjere je Vlada preduzela i koje će preduzeti kako bi se kvalitetno i u što kraćem periodu realizovala reforma bezbjednosnih službi.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitaće premijera u kojim oblastima Vlada prepoznaje najveći stepen sive ekonomije i koje mjere je preduzela na smanjenju njenog obima.

Ljerka Dragičević će, u ime Kluba manjinskih stranaka i Liberalne partije, pitati Đukanovića šta ce Vlada preduzeti za povećanje podrške za sektor ribarstva i rješavanju problema ribarske flote. Ona se interesuje i kad očekuje otvaranje pregovora u poglavlju 13.

Mladen Bojanić iz Kluba nezavisnih poslanika pitaće o uslovima predviđenim u postupku izdavanja državnih garancija, odnosno obezbjeđivanja kolaterala Crnoj Gori, za projekat Investicionorazvojnog fonda Razvoj poljoprivrede kroz podršku Abu Dabi fonda u iznosu od 50 miliona eura.

Poslanika Socijaldemokratske partije Izeta Bralića zanimaju aktivnosti Vlade u vezi ravnomjernog regionalnog razvoja sporta u državi. 

Rešad Sijarić iz Bošnjačke stranke pitaće da li Vlada planira da obezbijedi dječji dodatak za svu djecu u porodicama čiji je prihod na mjesečnom nivou niži od minimalne zarade u Crnoj Gori. (Mina)

Portal Analitika