Abiznis

Konjević stopirao zakon: Hoće iste plate za inspektore i tužioce

Ministar unuštrašnjih poslova Raško Konjević stopirao je juče Nacrt zakona o zaradama u javnom sektoru, koji je bio tema dvije Vladine komisije za ekonomski i politički sistem, pišu Dnevne novine.
Konjević stopirao zakon: Hoće iste plate za inspektore i tužioce
Portal AnalitikaIzvor

Razlog je neusaglašenost između sudijskih i tužilačkih plata sa zaradama inspektora kriminalističke policije, koji su na prvoj liniji borbe protiv organizovanog kriminala.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, Konjević se juče tokom zasijedanja komisija snažno usprotivio da zakon uđe u proceduru usvajanja.

Plate tužilaca i sudija su trenutno znatno veće u odnosu na plate pripadnika kriminalističke policije. S obzirom na to da su službenici Sektora kriminalističke policije prva i važna karika za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Konjević se juče usprotivio rješenju datom u Nacrtu zakona, koje predviđa da plate kriminalističkih inspektora ostanu na istom nivou kao do sada. Trenutno, prema informacijama DN, zarade službenika kriminalističke policije su više od dva puta manje od nosilaca tužilačkih funkcija. Zbog toga je prethodnih godina došlo do odliva iskusnog kadra, koji je tražio bolje plaćene poslove u državnom i privatnom sektoru. (Dnevne novine, CdM)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Revizor
25.03.2015. 09:42

Svaka cast Rasko na ovoj inicijativi. Da bi oni radili svoj posao kako treba, moraju imati valjan stimulans!

5
1
R Revizor
25.03.2015. 09:42

Svaka cast Rasko na ovoj inicijativi. Da bi oni radili svoj posao kako treba, moraju imati valjan stimulans!

15
1